Welke kleur make-up past mij bij?

Het opdoen van make-up heeft erg veel voordelen te bieden. Zo is het hierdoor mogelijk om de kenmerken van je gezicht mooi naar voren te halen, maar ook om bijvoorbeeld rode plekken te camoufleren. Uiteraard bestaan er nog veel andere redenen om make-up te gebruiken. Er is echter wel een hele belangrijke vraag die je jezelf moet stellen voordat je make-up gaat aanbrengen: welke kleur make-up past bij mij? Er zijn een aantal factoren waar dit van afhankelijk is. Als dit duidelijk is, kun je namelijk make-up aanschaffen die bij je past. Dit staat garant voor de beste resultaten. Ben jij benieuwd welke make-up je moet hebben om optimale resultaten te bereiken? Wij bespreken het hier allemaal. Bekijk het stappenplan dus snel hieronder!

Ondertoon

Welke ondertoon je hebt is zeer belangrijk om te bepalen welke kleur make-up het beste bij jou past. Hoe bepaal je dit? Zeer eenvoudig, kijk naar de aders op je pols. In het geval dat ze blauw zijn heb je een koele ondertoon. Zijn ze groen? Dan heb je een warme ondertoon. Op basis hiervan is het een stuk eenvoudiger om te kijken naar make-up artikelen die bij je passen.

Foundation

Foundation is een van de meest gebruikte make-up artikelen onder de vrouwen, vandaar dat we hiermee starten. Wij raden het aan om een foundation te kopen in dezelfde kleur als je eigen huid. Dit komt omdat het voor de meest natuurlijke effecten zorgt. Een foundation in een kleur die erg verschillend is van je eigen huidskleur, kan erg onnatuurlijk overkomen. Bij een warme ondertoon raden wij het aan om een foundation met een gele of beige ondertoon te gebruiken. Bij een koele ondertoon staat roze foundation het beste.

Hoe kies je de juiste foundation?

Lippenstift

  • Getinte huid. Bij een getinte huid raden wij het aan om warme tinten te gebruiken. Denk hierbij aan rood en oranje.
  • Lichte huid. Bij een lichte huid is het mooi om lippenstift te gebruiken die iets minder cool is. Een beige, oranje of perzikachtige kleuren passen goed bij jou.
  • Donkere huid. Bij een donkere huid staat vrijwel alles mooi op het gebied van lippenstift, maar vooral opvallende kleuren staan hier prachtig. Donker roze of rood zijn wat ons betreft de beste voorbeelden.

Welke kleur lippenstift bij huidskleur

Oogschaduw

  • Bruine ogen. Bij bruine ogen passen erg veel kleuren, maar koele kleuren staan het beste. Denk hierbij aan paars, groen en blauw. Wil je opvallen? Knalroze is dan het goede antwoord!
  • Blauwe ogen. Hier passen felle kleuren het beste. Denk hierbij aan lila, paars en perzik. Ook neutrale kleuren kunnen erg mooi zijn, omdat het een extra glinstering aan je ogen kan meegeven.
  • Grijze ogen. Het beste is om donkere tinten hierbij te gebruiken, zodat jij je ogen extra kunt laten opvallen. Denk aan donkergroen, donkerblauw en zwart.
  • Groene ogen. Deze oogkleur valt al heel erg op, maar je kunt het nog meer laten opvallen met paarse oogschaduw! Ook andere kleuren met een gouden ondertoon passen hier uitstekend bij.

Welke kleur oogschaduw bij je ogen?

Algemene tips om kleur van make-up te bepalen

Naast de bovenstaande manieren om te bepalen welke kleur make-up je nodig hebt, gaan wij hier nog een aantal algemene tips bespreken.

  1. Let erop waar je de aandacht wilt leggen. Belangrijk is om jezelf af te vragen waar je de aandacht op wilt leggen. Op je lippen? Of juist op je ogen? Het is dan van belang om neutralere kleuren voor de rest van je gezicht te gebruiken.
  2. Ga naar de winkel. Het is verstandig om naar een make-up winkel te gaan en verschillende producten te testen. Hierdoor is het mogelijk om te kijken of het wel/niet bij je past. Ook kan een make-up specialist je helpen bij het maken van de juiste keuze.
  3. Meng kleuren. Ben je toch een beetje bang om opvallende kleuren te dragen? In dat geval is het mengen van kleuren een ideale oplossing! Hierdoor is het mogelijk om er een iets neutralere kleur van te maken.

Welke kleuren staan jou het beste?

Wat zegt de kleur van jouw kleding over jou? Kom hier achter in deze blog!