Als je een make up blender gebruikt, is het van belang deze regelmatig te reinigen. Maar waarom is make up blender schoonmaken zo belangrijk? Dat zit zo, op je gezicht zit veel vuiligheid. Bijvoorbeeld: bacteriën, restjes talg uit je poriën, transpiratievocht en vuil uit de lucht zoals stof. Al dit vuil komt in de beauty blender te zitten. Inderdaad, niet erg fris.. Gelukkig is een make up blender reinigen geen grote klus en hebben wij speciaal voor jou 5 simpele methoden & tips beschreven!

5 methoden voor het schoonmaken van je make up blender

  1. Blendercleanser
  2. Wasmachine
  3. Babyshampoo
  4. Olijfolie en afwasmiddel
  5. Magnetron

Toelichting van de beautyblender schoonmaak methodes

Blendercleanser

Een blendercleanser is een vloeibaar middel, waar je de make-up blender mee schoonmaakt. Deze is gemakkelijk te gebruiken door de blender nat te maken, de cleanser toe te voegen, er in lichtjes in te knijpen zodat het gaat schuimen en daarna helemaal uit te spoelen. Laat de blender goed drogen voor je hem weer gebruikt. Het is aan te raden om een cleanser te gebruiken die vrij is van parabenen en sulfaten. Deze is voor iedere huidtype te gebruiken!

Wasmachine

een methode waar je helemaal geen omkijken naar hebt: DE WASMACHINE!! Deze methode is misschien wel het meest simpel, maar werkt super! Stop de make up blender in een lingerie zakje, zet de wasmachine op het programma voor delicate was, laat de blender drogen en klaar is kees!

Babyshampoo

Heb je nog een restje babyshampoo in de badkamer staan? Dat is mooi! Deze kun je namelijk heel goed gebruiken als beautyblender cleaning. Maak de blender nat, gebruik een beetje babyshampoo en kneed de shampoo er voorzichtig in zodat het goed in de blender opneemt. Spoel de babyshampoo goed uit.

”If there is time to waste, there’s time to clean up!”

Olijfolie en afwasmiddel

Ook olijfolie en afwasmiddel is een goede combi als het gaat om make up blender schoonmaken. Wel is belangrijk dat je bij deze methode evenveel afwasmiddel als olijfolie gebruikt. Als je te veel olie gebruikt, wordt de make up blender spons te vet en zal het opdoen van make-up moeizamer gaan. Meng in een schaaltje wat olijfolie en afwasmiddel, reinig de blender met dit mengsel en spoel het met warm water uit.

Magnetron

Hoe dood ik alle bacteriën in mijn beautyblender? TIP: Gebruik de magnetron! Door de microgolven van de magnetron gaan vrijwel alle bacteriën dood. Ideaal voor het reinigen van de beauty blender dus! Meng wat zeep met water in een bakje die in de magnetron kan. Zorg dat de blender helemaal volgezogen wordt met het mengsel van water en zeep en zet hem één minuut in de magnetron. Laat het bakje water met de blender een half uurtje afkoelen, voor je hem uitknijpt.  TIP! Zet de blender nóóit als hij droog is in de magnetron, om brand te voorkomen!

Als jij je make-up blender elke dag gebruikt, kun je hem het beste één keer in de week reinigen. Gebruik je hem een paar keer per week? Reinig hem dan twee keer in de maand. Welke reinigmethode vind jij het fijnst? Laat het ons weten!

Bekijk in deze video: 3 manieren om je beautyblender te reinigen

Lees ook: DIT is de manier van make-up kwasten schoonmaken!