Wat te doen tegen rode wangen? Veel vrouwen hebben er last van: roodheid in hun gezicht. Rode wangen en vlekken op je gezicht kunnen erg vervelend zijn en veel vrouwen kunnen zich hierdoor onzeker voelen. Het probleem hiermee is dat je er niet heel veel aan kunt doen, aangezien het nou eenmaal bij je hoort. Hoewel je er dus niet veel aan kunt doen, omdat het genetisch is bepaald zijn er toch een aantal andere manieren hoe dit kan ontstaan. Denk hierbij aan sterke kruiden, pittig eten en alcoholische dranken. Ook heet water en langdurig blootstelling aan de zon kunnen rode vlekken op je gezicht veroorzaken. Maar wat moet je doen op het moment dat je rode vlekken op je gezicht hebt? Hoe moet je rode vlekken in je gezicht wegwerken? Om van dit probleem af te komen heeft Beautyfeit.nl een handig stappenplan opgesteld! Lees dus snel verder als jij roodheid in je gezicht wilt camoufleren met behulp van make-up.

Roodheid verbergen

Rode vlekken in gezicht wegwerken: vijf stappen

  1. reinig je gezicht zorgvuldig
  2. Groene concealer
  3. Gebruik een blender of kwast
  4. Foundation
  5. Fixeer je make-up

Reinigen: Het is zeer belangrijk om je gezicht zorgvuldig te reinigen voordat je make-up gaat aanbrengen. Dit is eigenlijk altijd het geval, maar bij een rode huid is dit nog veel belangrijker omdat het een stuk gevoeliger is. Belangrijk is om je huid te reinigen met lauwwarm water. Nadat je het hebt gereinigd met water en lotion, dien je een hydraterende crème aan te brengen op je gezicht. Dit zorgt ervoor dat je huid voldoende voeding krijgt. Vervolgens dien je te wachten totdat de crème volledig is ingewerkt. Hierna kun je dan eindelijk de make-up aanbrengen! Uiteraard is het belangrijk om deze stap te blijven herhalen als je make-up opdoet.

Groen: Wist je dat je rode vlekken in je gezicht kunt wegwerken met groene concealer of primer? Dit komt omdat groen de kleur rood neutraliseert. Aan te raden is dus om enkel groene concealer of primer te gebruiken indien je roodheid in je gezicht wilt camoufleren. Wel is het belangrijk om niet te veel concealer te gebruiken, aangezien dit voor veel oneffenheden kan zorgen.

”With a good make-up brush, every woman can be an artist.”

Manier van aanbrengen: De manier waarop jij je make-up aanbrengt is erg belangrijk voor je huid. Als je make-up op een harde manier aanbrengt met behulp van een borstel, zal dit je geïrriteerde (rode) huid nog verder beschadigen. Hoe dien je dan make-up aan te brengen? Wij raden het aan om het aan te brengen met behulp van een blender of een kwast. Hiermee is het mogelijk om de make-up op een zachte manier aan te brengen.

Foundation: Uiteraard wil je niet met groene vlekken op je gezicht naar buiten. Hierdoor dien je nadat je concealer hebt aangebracht, foundation aan te brengen. Wij raden het sterk aan om een foundation op waterbasis te gebruiken, omdat dit je huid meer tijd en bovendien ook de kans geeft om te ademen. Dit komt je huid uiteraard ten goede.

Fixeren: Uiteraard wil je ervoor zorgen dat de make-up zo lang mogelijk goed blijft zitten. Hiervoor raden wij het aan om een transparante poeder of een setting spray te gebruiken. Een transparante poeder zorgt ervoor dat de make-up langer blijft zitten, zonder dat je een opvallend laagje op je gezicht hebt. Setting spray maakt het mogelijk dat de make-up beter aan je huid gaat hechten en dus ook langer goed blijft zitten.

Rode vlekken in gezicht wegwerken

Er kan geconcludeerd worden dat er toch wel een aantal manieren bestaan om roodheid in je gezicht te camoufleren dankzij de bovenstaande make-up tips. Verder raden wij het aan om je huid zo goed mogelijk te verzorgen. Hierbij moet je niet alleen denken aan het reinigen van je gezicht, maar ook het overslaan van make-up op sommige dagen. Hiermee geef jij je huid namelijk de ruimte om te ademen en om tot rust te komen.

Bekijk hier hoe je met make-up roodheid, acne, puistjes en oneffenheden kunt camoufleren!

Roodheid verbergen doe je zo!

Ben jij benieuwd hoe je wallen kunt verminderen met make-up? Lees dan gauw deze blog!