Wallen onder je ogen wegwerken

Helaas hebben we er allemaal wel eens last van: wallen. Vooral na een lange, vermoeiende dag of als je een nachtje slecht slaapt, kunnen wallen erg snel op je gezicht verschijnen. Dit kan zeer vervelend zijn, omdat het een vermoeiende indruk kan opwekken. Ook lijk je er een stuk ouder door. Het is dus van belang om wallen te verminderen en het liefst ook te voorkomen. Helaas kan het zeer lastig zijn om wallen te voorkomen. Gelukkig bestaan er wel een aantal manieren om wallen te verminderen! Zo zijn er een aantal make-up producten tegen wallen. Benieuwd welke dit allemaal zijn? Wij leggen je hier uit hoe jij wallen verminderen kunt met make-up. Ook zullen we een aantal algemene tips bespreken waardoor jij je wallen kunt verminderen. Lees dus snel verder als je van dit vervelende probleem af wilt!

Make-up tips tegen wallen

 1. Gebruik een concealer
 2. Geef de huid voeding door een hydraterende oogcrème aan te brengen
 3. Gebruik 2 à 3 keer in de week een oogmasker
 4. Breng highlighter aan op de jukbeenderen
 5. Stimuleer de lymfestroom met een koud washandje/lepel
 6. Drink genoeg water
 7. Gebruik theezakjes om wallen te verminderen
Wallen onder ogen verminderen met make-up

Hoe wallen verminderen?

 1. Concealer. Dit is een van de meest bekende manieren als het gaat om blauwen wallen verminderen, omdat het zeer eenvoudig toe te passen is. Het is verstandig om een concealer te gebruiken die een tintje lichter is dan je eigen huidskleur. Wel dient het een rode ondertoon te hebben, omdat dit blauwe tinten compenseert. Aan te raden is om eerst foundation op te doen en vervolgens pas concealer. Je kunt dit zeer eenvoudig aanbrengen door stipjes te zetten en het vervolgens voorzichtig met je vingers uit te smeren. Tip: als je een setting powder gebruikt blijft je make-up langer zitten. Ideaal dus als je lang weg bent!
 2. Wallen verminderen crème. Een hydraterende oogcrème zorgt ervoor dat je huid de voeding ontvangt die het nodig heeft. Dit is erg belangrijk onder je ogen, aangezien je huid hier een stuk dunner is. Voor optimale resultaten is het verstandig om zowel ’s ochtends en ’s avonds crème op te doen.
 3. Oogmasker. Een hydraterend oogmasker is een ideale manier om wallen weg te werken en om kringen onder je ogen te verminderen. Aan te raden is om dit op te doen nadat je hebt gedoucht, dus op een schone huid. Laat de masker ongeveer 15 tot 20 minuten zitten en je bent ready to go! Hoe vaak gebruik je een oogmasker? Maximaal 2 à 3 keer in de week.
 4. Highlighter. Dit is vooral handig indien je lichte wallen hebt en op het moment dat je liever geen foundation gebruikt. Dit zorgt ervoor dat je de wallen kunt wegwerken, zonder dat het er too much uitziet. Let op! Je dient de highlighter op de jukbeenderen aan te brengen en dus niet op je wallen zelf. Het zorgt voor een zeer frisse, open blik.
 5. Koud washandje of lepel. Dit klinkt heel raar, maar kou stimuleert de lymfestroom. Dit is zeer belangrijk om wallen te kunnen wegwerken. Een koud washandje of een koude lepel kunnen enorm helpen om de lymfestroom weer op gang te brengen en dus wallen te verminderen.
 6. Drink voldoende water. Het is zeer belangrijk om gehydrateerd te blijven voor je gezondheid, maar het heeft ook effect op je wallen. Volwassenen dienen ongeveer 1,5 liter water per dag te drinken. Op het moment dat je dit niet doet zullen de bloedvaten onder je ogen namelijk groot worden. Hierdoor ontstaan er opzwellingen met donkere kringen tot gevolg.
 7. Theezakjes onder je ogen zetten. Dit klinkt apart, maar het helpt echt om wallen te verminderen! De cafeïne die in groene en zwarte thee zitten zorgen ervoor dat de aders in het weefsel worden versmallen. Dit betekend de wallen verminderen! Ook zitten in beide theesoorten stoffen die ontstekingen remmen. De theezakjes hebben dus meerdere voordelen! Zet een kopje thee, laat de theezakjes na gebruik afkoelen en leg de zakjes op je ogen, relax een half uurtje en klaar is kees! Herhaal dit proces 1 à 2 keer per dag, tot je resultaat begint te zien!

Bekijk in deze video hoe je het beste wallen kunt verminderen met make-up:

Wallen verminderen make-up

Veel gestelde vragen over wallen en donkere kringen onder ogen

Wat zijn wallen?

Wallen onder de ogen zijn zwellingen rond de ogen wat wordt veroorzaakt door vochtophopingen.

Wat is de oorzaak van wallen?

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom wallen ontstaan:

 1. Te veel producten met zout binnen krijgen
 2. Allergieën die er voor zorgen dat de boel gaat ontsteken of opzwellen
 3. huidveroudering

Hoe ontstaan wallen en donkere kringen?

Wallen en donkere kringen kunnen ontstaan door: huidveroudering, genen, manier van leven (zout inname), oververmoeidheid en het kan in de genen zitten.

Hoe ontstaan donkere kringen onder ogen?

Donkere kringen onder je ogen oftewel vasculaire kringen, zijn zichtbaar als blauwe/paarse kringen onder je ogen. Vaak wordt dit veroorzaakt door vermoeidheid, maar ook kan dit in de genen zitten.

Hoe ontstaan pigmentkringen?

Als de kringen onder je ogen een beige of bruine kleur hebben, zijn het pigmentkringen. Dit kan worden veroorzaakt door huidveroudering en/of erfelijkheid.

Wat zijn wallen en donkere kringen?

Het verschil tussen wallen en donkere kringen: wallen zijn zwellingen rond de ogen door opgehoopt vocht en donkere kringen zijn blauwe of paarse kringen onder de ogen veroorzaakt door vermoeidheid, erfelijkheid.

Wallen verminderen met make-up.

Al met al hopen wij dat jij nu wallen en kringen onder de ogen verminderen kunt, met behulp van de bovenstaande tips! Wij willen echter wel benadrukken dat voorkomen beter is dan genezen, maar soms is het simpelweg onmogelijk om wallen te vermijden. Probeer wel om iedere dag vroeg naar bed te gaan en voldoende slaaprust te krijgen. Mocht het toch nog blijken dat je wallen hebt, dan kunnen de tips in deze blog je wellicht goed helpen!

Ook benieuwd hoe je roodheid met make-up kunt camoufleren? Lees het hier!