Make-up voor de oudere huid

Het opmaken van rijpere/oudere huid met make-up kan voor sommige dames een vrij grote uitdaging zijn. Sommige make-up producten werken namelijk voor de oudere huid anders dan een jongere huid. Hoe kun je er dan voor zorgen dat je je gezicht kunt opmaken? Ook op oudere leeftijd vinden dames het namelijk zeer belangrijk om er opgemaakt en mooi uit te zien. Wij leggen in deze blog uit hoe jij je gezicht kunt opmaken op een mooie, natuurlijke manier. Lees dus snel verder!

Goede huidverzorging

Voordat we ingaan op onze vijf tips om je gezicht op te maken, beginnen we eerst met een hele logische, maar ook belangrijke tip: goede huidverzorging! Make-up aanbrengen op een onverzorgde huid kan ervoor zorgen dat je huid nog verder beschadigd kan raken. Aan te raden is dus om regelmatig hydraterende lotions en crèmes te gebruiken. Hierdoor ontvangt je huid de voeding die het nodig heeft. Op het moment dat je huidverzorging in orde is kun je overgaan tot het gebruiken van make-up! Een goede basis is dus belangrijk voor de oudere huid indien je make-up wilt gaan gebruiken. Hierdoor is het ook mogelijk om het natuurlijke verouderingsproces ietsjes te vertragen, waardoor je er jonger uit kunt zien!

Nu dit duidelijk is, gaan we verder met het bespreken van vijf make-up tips voor de oudere huid!

5 tips make-up rijpere huid

  1. Gebruik de juiste primer
  2. Hoe minder je poeder en foundation gebruikt, hoe beter!
  3. Vul de wenkbrauwen op met potlood of wenkbrauwpoeder
  4. Kies een vloeibare concealer
  5. Vermijdt glanzende make-up

toelichting tips make-up voor oudere huid

1. Gebruik een primer. Het is belangrijk om een goede primer te gebruiken voordat je foundation gaat aanbrengen. Wat nou precies een goede primer is kan aan een aantal dingen liggen. Voor een oudere huid moet een goede primer aan het volgende voldoen: het moet vloeibaar zijn. Hierdoor ziet je huid er een stuk gladder en egaler uit, waardoor je er een stuk jonger uitziet. Het zorgt er ook voor dat foundation een stuk eenvoudiger kan worden aangebracht.

2. Beste foundation voor oudere huid. Wat nou precies de beste foundation voor de oudere huid is kan per persoon verschillen. Het is belangrijk om naar je eigen huidtype te kijken. Wil jij meer kleur in je huid hebben? Gebruik dan een rozige kleur. Heb je vaak rode wangen? In dat geval is het beter om een warme, beige foundation te gebruiken. Daarnaast is het aan te raden om niet al te vaak foundation te gebruiken, omdat je rijpere huid een stuk gevoeliger is dan een jonge huid. Hetzelfde geldt voor poeder: hoe minder, des te beter!

3. Verzorg je wenkbrauwen goed. Je wenkbrauwen kunnen namelijk een vrij groot verschil maken. Het kan je namelijk jonger laten lijken, maar ook ouder op het moment dat het niet goed verzorgd is. Door je wenkbrauwen op te vullen met behulp van een wenkbrauwpotlood of poeder kun je ervoor zorgen dat je een jonge, volle blik krijgt.

4. Gebruik een vloeibare concealer. Concealers zijn zeer geschikt om schaduwen en vlekken op je gezicht weg te werken. Het beste is om concealer in dezelfde kleur als je huid te gebruiken, omdat dit het effect kan vergroten. Ook hierbij geldt dat je het niet te vaak moet gebruiken.

5. Matte oogschaduw. Het beste is om glanzende make-up te vermijden. Dit komt omdat je rimpels een stuk duidelijker naar voren komen door glanzende make-up. Voor een oudere huid zijn zachte pasteltinten het beste, zoals goudbruin en blauw. Deze kleuren passen namelijk beter bij een rijpe oud.

Bekijk de video:

Make-up voor de verouderde huid

Wij hopen dat het dankzij deze vijf tips het voor jou mogelijk is om je oudere huid op te maken met make-up. Wellicht is het hierdoor mogelijk dat jij er binnenkort weer 10 jaar jonger uit kunt zien!

Lees hier ook: Beautytips voor de zomer!