Gezicht voller maken

Ieder persoon heeft een andere gezichtsvorm. De vorm van je gezicht speelt een hele belangrijke rol in de make-up die je aanbrengt. Je wilt met make-up namelijk niet alleen maar je gezicht meer kleur geven, maar ook je sterkere punten meer naar voren laten komen. Heb je een smal, ingevallen gezicht? Veel vrouwen vinden dit mooi, maar er zijn ook wat vrouwen die op zoek zijn naar tips voor om hun gezicht voller te maken. Of heb je juist een rond gezicht? Hoe dan ook, voor ieder persoon kan de manier van make-up aanbrengen verschillen. Dit ligt dus namelijk vooral aan de vorm van je gezicht. Ben jij benieuwd hoe jij make-up dient aan te brengen om een voller gezicht te krijgen? Wij bespreken hier een aantal handige manieren waarop jij dit kunt realiseren. Lees dus snel verder!

Lang gezicht

Bij een lang gezicht is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het iets ronder en voller wordt. Hoe doe je dit? Vooral door verticale lijnen te vermijden. Horizontale lijnen kunnen namelijk voor een voller en ronder gezicht zorgen. Dit kun je bereiken door foundation op te doen en daarna met behulp van poeder dit te gaan shapen. Wij raden het aan om donkere poeder/foundation bij de haargrens en onder de jukbeenderen aan te brengen.

Vierkant gezicht

Dit staat ook wel beter bekend als een hoekig gezicht. Dit kan nogal een harde uitstraling hebben, iets wat je als vrouw liever niet hebt. Een goede manier om je harde look iets te verzachten is door je gezicht ronder te maken. Dit kun je voor elkaar te krijgen door zachte tinten te gebruiken, en het liefst foundation in je eigen huidskleur. Wij raden het om zachte kleuren, zoals roze kleuren te gebruiken. Dit heeft namelijk een erg verzachtend effect, iets wat je zeker wilt bereiken. Je moet echter wel op je voorhoofd en kaaklijn een iets donkere kleur aan te brengen. Hierdoor lijkt je gezicht namelijk ronder.

Rond gezicht

Veel vrouwen willen juist een rond gezicht hebben, doordat het een jeugdige uitstraling heeft. Toch zijn er een aantal vrouwen die wel een rond gezicht hebben, maar dit effect juist willen verminderen. Er zijn een aantal manieren om je gezicht te verscherpen. Door het aanbrengen van donkere foundation of poeder op de rand van je kaak, onderkant van je kin en jukbeenderen is het mogelijk om je gezicht een wat ovalere vorm mee te geven.

Bekijk deze video om je gezichtsvorm te bepalen:

Overige tips om gezicht voller te maken met make-up

Wij hopen dat het voor jou nu mogelijk is om je gezicht voller te maken met de bovenstaande tips en verschillende gezichtsvormen. Hieronder gaan wij nog een aantal algemene tips bespreken hoe jij je gezicht voller kunt maken met behulp van make-up.

  1. Oefenen
  2. Maak gebruik van een spiegel
  3. Het opvullen van de wangen met blush

Oefenen! Om je gezicht voller te maken met make-up is het verstandig om regelmatig ermee te oefenen. Hoe vaker je het doet, hoe beter je erin gaat worden. Mocht je per ongeluk uitschieten, dan is het verstandig om het direct schoon te maken.

Gebruik een spiegel. Een hele logische, maar toch wel praktische tip: gebruik een goede spiegel! Dit helpt je namelijk om je make-up aan te brengen.

Wangen opvullen. Je wangen spelen een belangrijke rol als jij je gezicht voller wilt maken. Hier kan blush erg bij helpen. Blush dien je aan te brengen op de appel van je wang of op je jukbeenderen. Dit zorgt namelijk voor een opgewekte uitstraling en ook dat je wangen er een stuk voller uit komen te zien.

Heb jij nog andere tips om je gezicht voller te maken met behulp van make-up? Laat het ons weten in de comments!

Wil jij leren hoe je je gezicht shapen kunt? Bekijk dan deze 5 simpele stappen: contouren voor beginners!