Wat is metabolisme? Een zeer belangrijke factor waar je rekening mee dient te houden tijdens het afvallen is je metabolisme. Dit staat ook wel beter bekend als stofwisseling. Het is van belang dat je metabolisme op een snelle wijze draait, aangezien je lichaam dan voedingsstoffen om kan zetten naar energie. Mocht je metabolisme niet snel/goed werken dan is er een zeer grote kans dat je gewicht gaat toenemen. Het is dus belangrijk dat je je eigen metabolisme gaat verhogen. Wij begrijpen dat je je nu kan afvragen hoe dat nou precies werkt. Om je te helpen geven wij je hierbij 10 tips om je metabolisme te versnellen. Lees dus snel door!

10 tips om je metabolisme te versnellen

 1. Eet 5 tot 6 keer per dag
 2. Eet veel eiwitten
 3. Neem voldoende nachtrust
 4. Sport regelmatig
 5. Drink koud water
 6. Drink koffie en thee
 7. Sla het ontbijt nooit over
 8. Probeer zo min mogelijk alcohol te drinken
 9. Eet pittig eten
 10. vermijd warme plekken

Toelichting van de 10 metabolisme tips

 1. Eet 5-6 keer per dag. Als je de hele dag door aan het eten bent, zet je je metabolisme continue aan het werk. Hierdoor blijft je metabolisme op gang, waardoor het mogelijk is om een behoorlijke hoeveelheid energie te verbanden. Kleine porties gedurende de dag heen eten kan dus je metabolisme verhogen.
 2. Eet eiwitten. Veel eiwitten eten is een uitstekende manier om je stofwisseling te versnellen. Dit komt doordat het lichaam meer moeite heeft om eiwitten af te breken dan bijvoorbeeld koolhydraten of vet. Het kost dus een stuk meer energie voor je lichaam, waardoor het mogelijk is om je metabolisme te verhogen.
 3. Slaap voldoende. Voldoende slaap is uiteraard om erg veel redenen belangrijk, maar het is ook nog eens een manier om je metabolisme te verhogen. Als je te weinig nachtrust krijgt kan het namelijk je metabolisme sterk verlagen. Van belang is dus om voldoende slaap te krijgen.
 4. Sporten. Door te gaan sporten zorg je ervoor dat je energie gaat gebruiken. Ook ga je tijdens het sporten veel vet verbanden, wat ertoe leidt dat je je metabolisme kan versnellen.
 5. Drink koud water. Het drinken van koud water is een vrij eenvoudige manier om je metabolisme tijdelijk te verhogen. Het kost je lichaam namelijk veel energie om het koude water op te warmen, waardoor het mogelijk is om je metabolisme te verhogen.
 6. Drink koffie en thee. Het drinken van koffie en/of thee is ook een mogelijkheid om je metabolisme te versnellen. Daarnaast kan groene thee ook nog eens helpen bij het verbanden van vet.
 7. Nooit het ontbijt overslaan. Net zoals de rest van je lichaam heeft je metabolisme tijd nodig om op te starten. Het overslaan van ontbijt is dan niet aan te raden. Mocht je niet echt een liefhebber zijn van ontbijt dan is het alsnog van belang dat je iets eet.
 8. Minder alcohol drinken. Alcohol kan erg schadelijk zijn voor je metabolisme. Dit komt doordat je lichaam minder goed in staat is om vet te verbanden.
 9. Pittig eten. Door je eten pittig te maken is het mogelijk om je metabolisme ietsjes te versnellen. Daarnaast is het ook een prima manier om smaak te geven aan je eten.
 10. Vermijd warme plekken. Als je het koud hebt gaat je lichaam warmte aanmaken. Hierdoor is het mogelijk om je metabolisme te versnellen, doordat je lichaam hard moet werken om op temperatuur te blijven. Een koude douche is hier dus ook een optie voor! Je moet hierbij echter wel opletten dat je het niet te koud maakt voor jezelf, aangezien dat niet gezond is.

7 wetenschappelijk bewezen manieren om je metabolisme te versnellen

Metabolisme verhogen

Er kan dus geconcludeerd worden dat er vele verschillende manieren bestaan om je metabolisme te verhogen. Hopelijk lukt het je na het lezen van deze blog je om je metabolisme te versnellen. Dit is zeker van belang als je van plan bent om te afvallen, maar het is ook belangrijk voor je gezondheid.

Wil jij weten of je dik wordt van de pil? Klik dan hier!