Motivatie om af te vallen: Afvallen kan zeer lastig zijn en dit is al helemaal het geval wanneer je net aan het proces begint. Wat erg belangrijk is, is dat je tijdens het afvallen je motivatie altijd voor het oog weet te houden. Ben je benieuwd hoe jij je eigen motivatie om af te vallen kan vasthouden? Lees dan snel door! Wij leggen het je graag in de blog motivatie sporten en afvallen uit!

motivatie sporten en afvallen

Afvallen en je motivatie

Een van de moeilijkste dingen bij het afvallen is het vasthouden van je motivatie. Als het wat goed gaat dan ga je het idee krijgen dat je weer ongezond mag eten, omdat je toch bent afgevallen! Zulke verleidingen kunnen erg makkelijk ontstaan als je aan het afvallen bent. Het is daarom van belang om je motivatie om af te vallen vast te houden. Een van de manieren om dit te doen is door een document voor jezelf op te stellen.

Schrijf je motivatie om af te vallen op!

Om je motivatie om af te vallen vast te houden kan een document voor jezelf opstellen enorm veel voordelen bieden. In dit document kun je namelijk verschillende dingen opschrijven. Zo is het mogelijk om aan het begin op te schrijven hoe je je voelt, wat je doelen zijn en hoe je dit denkt te bereiken. Uiteraard kan je nog vele andere zaken opschrijven: hoe vaak je per week van plan bent om te gaan sporten en welke oefeningen je van plan bent om uit te gaan voeren. Het zijn allemaal maar ideeën die je wellicht kunnen helpen. Het invullen van dit document doe je helemaal zelf! Door het op te schrijven heb je een concreet beeld op hoe het proces van afvallen verloopt.

Bepaal je streefgewicht en stel concrete doelen op om af te vallen

In dit bestand kan je ook je streefgewicht opschrijven. Hierdoor kan je het dus zien als een doel waar je naartoe aan het werken bent. Om dit streefgewicht te behalen raden wij het je aan om concrete doelen op te schrijven. Deze doelen kunnen je enorm helpen om je motivatie om af te vallen vast te houden. Middels deze doelen is het vervolgens mogelijk om je streefgewicht te behalen. Let op! Het is wel belangrijk dat je de doelen realistisch en haalbaar maakt.

Deze doelen kunnen op verschillende gebieden betrekking hebben. Denk hierbij aan gedrag, gewicht en aan mindset. Om je motivatie om af te vallen hoog te houden is het aan te raden om regelmatig het document te bekijken en terug te lezen. Zo blijf je gemotiveerd!

Begin met het einde voor ogen

Een oefening om jezelf extra gemotiveerd te houden tijdens het afvallen is door te beginnen met het einde voor ogen. Denk dus na over hoe je situatie eruitziet als je al je doelen hebt behaald. Denk verder na over hoe je je zou voelen, wat je anders zou doen en hoe je over jezelf denkt. Zou je dingen anders aanpakken? Dit zijn allemaal vragen die je kunnen helpen om tijdens het afvallen je motivatie hoog te houden.

Gebruik het document ook nadat je je doelen hebt behaald!

Heb jij al je doelen behaald? Dan heb je uitstekend werk geleverd! Dit is zeker het vieren waard. Het is echter zo dat het ook belangrijk is om niet terug te vallen in je oude gewoontes, waardoor je weer terug bij af bent. Een manier om zelfs nadat je bent afgevallen je motivatie te bewaren is door het teruglezen van je document. Je kan hierdoor weer terugdenken aan het proces, waardoor je gemotiveerd raakt om niet terug te vallen.

Bestand om af te vallen

Het bijhouden van een bestand tijdens het afvallen kan dus enorm veel voordelen hebben. Zo kan je voor jezelf opschrijven hoe vaak je wilt gaan sporten, wat je doelen zijn en wat je streefgewicht is. Dit kan je in een boekje verwerken, maar een Word- of Google Drive bestand zijn uiteraard ook geschikt!

De beste workout & sport motivatie voor vrouwen

motivatie sporten en afvallen

Wil jij weten hoe je met sporten en een eetschema kunt afvallen? Lees dan hier verder!