Nagels lakken voor beginners: checklist. Het lakken van je nagels kan erg lastig zijn. Dit is al helemaal het geval op het moment dat je het nog nooit hebt gedaan! Het is erg handig om zelf je nagels te kunnen lakken, omdat je dan enorm veel geld kunt besparen. Wel is het van belang om dit op de juiste manier te doen, omdat het erg vervelend kan zijn als je dit verkeerd doet. Meest voorkomende problemen tijdens het lakken van nagels zijn geknoei en opdroging. Dit kan erg veel irritatie opleveren. Hoe kun je dit voorkomen? Wat moet je doen om ervoor te zorgen dat het lakken van je nagels een fluitje van een cent gaat worden? Wij bespreken hier een aantal nagellak tips voor beginners, waardoor het ook voor jou simpel gaat worden! Lees dus snel verder!

Zes handige nagellak tips voor beginners

 1. Zorg voor een goede voorbereiding
 2. Kies de juiste kleur
 3. Gebruik voor het lakken, vaseline op de nagelriemen
 4. Gebruik altijd een basecoat
 5. Laat je nagels goed drogen
 6. Lak in meerdere dunne lagen

6 nagellak tips voor beginners toelichting

 1. Voorbereiding is het halve werk. Belangrijk is dus om ervoor te zorgen dat je handen en nagels goed verzorgd zijn. Je handen verzorgen kan zeer eenvoudig met handcrème. Het verzorgen van je nagels kan door bijvoorbeeld regelmatig je nagels te knippen/vijlen en om nagelriemolie te gebruiken. Schone nagels zijn belangrijk als je goed je nagels wilt lakken. Om je nagels goed te reinigen raden wij het aan om je handen in een bak met witte azijn en water te houden. Hierdoor wordt alle viezigheid van je nagels verwijderd.
 2. Kies de juiste kleur. Het is belangrijk om de juiste kleur nagellak te kiezen. Maar wat is nou de juiste kleur? Dit is afhankelijk van een aantal zaken, zoals je ondertoon en huidskleur. Ook je eigen smaak speelt uiteraard een grote rol hierin. Stap eens een make-up winkel in en je ziet dat je de keuze hebt uit enorm veel kleuren. Wij raden het aan om verschillende kleuren nagellak aan te schaffen, waardoor je kunt kijken wat wel of niet bij je past.
 3. Vaseline. Het insmeren van je nagels met vaseline voordat je gaat beginnen met lakken heeft een paar voordelen te bieden. Zo drogen je nagels niet uit en kan het je helpen om binnen de lijntjes je nagels te lakken. Dit voorkomt dat je gaat knoeien met de nagellak!
 4. Gebruik altijd basecoat! Voordat je nagellak gaat aanbrengen moet je eerst basecoat op je nagels doen. Dit zorgt er namelijk voor dat de nagelplaat niet kan verkleuren. Daarnaast zorgt het ervoor dat je nagels sterker worden en dat de nagellak eenvoudiger kan worden aangebracht. Breng dus eerst basecoat aan op je nagels en dan pas nagellak!
 5. Laat je nagels drogen. Wat erg belangrijk is tijdens het lakken van je nagels is het volgende: geduld! Je moet er namelijk voor zorgen dat je nagels volledig opdrogen. Er is namelijk een grote kans op beschadiging indien je bijvoorbeeld je handen gaat wapperen om het sneller droog te krijgen. Ook gaan de meeste mensen op hun nagels blazen om het sneller droog te krijgen, maar het is beter om dit te vermijden. Dit komt omdat je nagels dan op een hobbelige manier gaan opdrogen. Van belang is dus om geduldig te blijven en je nagels op te laten drogen. Dit kan echter wel aardig wat tijd in beslag nemen. Om dit proces te versnellen kan ijskoud water helpen! Neem een aantal minuten zodat je nagels kunnen opdrogen en stop ze vervolgens in een bak met ijskoud water. Dit zorgt ook voor bescherming van je nagels.
 6. Lak in meerdere dunne lagen. Het aanbrengen van een dikke klodder nagellak is niet de beste manier om je nagels te lakken. Wij raden het aan om je nagels in meerdere dunne lagen te lakken. Dit zorgt ervoor dat je langer kunt genieten van je nagellak en bovendien droogt het ook sneller op! Daarnaast wordt het geheel een stuk egaler. Het heeft dus veel voordelen te bieden om in dunne lagen te lakken.

Hoe lak je je nagels netjes?

Wij hopen dat deze bovenstaande nagellak tips jou hebben geholpen om je nagels te lakken op een mooie manier!

Wil jij weten hoe je french manicure mooi aanbrengt? Lees dan hier verder!