Natuurlijke make-up look krijgen: Voor vrouwen is het opdoen van make-up een zeer belangrijk onderdeel van hun dag. De meeste vrouwen hebben echter ’s ochtends niet genoeg tijd om uitgebreid make-up aan te brengen, maar willen alsnog wel opgewekt uit huis vertrekken. Andere vrouwen nemen weer uitgebreid te tijd om make-up op te doen, omdat ze extra willen opvallen door middel van make-up. Wat ook erg mooi is, is een natuurlijke make-up look. Een natural make-up kan er namelijk voor zorgen dat je kenmerken nog mooier naar voren komen, zonder dat het lijkt alsof je make-up hebt. Ook neemt dit iets minder tijd in beslag. Perfect voor iedere vrouw dus! Ben jij dus benieuwd hoe je een natuurlijke make-up look kunt aanbrengen? Lees dan snel verder, want wij bespreken hier een aantal handige natuurlijke make-up look tips!

7 tips voor een natuurlijke make-up look

  1. Primer als basis
  2. Concealer om vlekjes en roodheid te camoufleren
  3. Een klein beetje foundation
  4. Bronzer en blush voor kleur in je gezicht
  5. Wenkbrauwen opvullen en in vorm houden
  6. Natuurlijke kleur lippen
  7. Ogen: mascara en onopvallende kleuren

Stap 1: primer

Het gebruiken van een primer heeft enorm veel voordelen te bieden. Zo maakt dit het mogelijk dat je make-up langer en bovendien beter kunt blijven zitten. Voor een natuurlijke make-up look is een primer een echte must have. Zo geeft het je een gezonde uitstraling. Doe dus eerst primer op voordat je andere make-up producten gaat aanbrengen.

Stap 2: concealer

Met een concealer is het mogelijk om pukkeltjes, rode vlekjes en donkere ringen te camoufleren. Door het aanbrengen van concealer onder je ogen wordt er direct een frisse uitstraling gecreëerd. Voor een natural make-up look is het aan te raden om een zachte, crème achtige kleur te gebruiken. Dit zorgt voor optimale resultaten.

Stap 3: foundation

Het is altijd belangrijk om een kleur van foundation te kopen die jouw eigen huidskleur matcht, maar bij een natural make-up look is dit nog belangrijker. Het beste is om een kleine hoeveelheid foundation te gebruiken, aangezien dit er het meest natuurlijk uitziet. Bovendien is het handig om niet al te vaak foundation te gebruiken, zodat je huid meer rust krijgt. Je geeft je huid dus als het ware ruimte om te ademen.

Stap 4: bronzer & blush

Bronzer is een prima optie om je gezicht een natuurlijke gloed mee te geven. Dit zorgt er voor dat je gezicht meer vorm en kleur krijgt. Je dient dit net onder je jukbeen aan te brengen. Wil je meer diepte in je gezicht creëren? Breng het dan aan op je voorhoofd. Blush is ook een uitstekende manier om een frisse uitstraling te creëren. Voor de beste resultaten dien je de blush aan te brengen nadat je de bronzer hebt aangebracht.

Stap 5: wenkbrauwen

Je wenkbrauwen vallen vrij snel op, vandaar dat het ook wel bekend staat als boegbeeld van je gezicht. Het is dan ook belangrijk om je wenkbrauwen goed in vorm te houden en op te vullen waar nodig is. Wij raden het sterk aan om een lichte oogschaduw te gebruiken met een kleur die lichter is dan de kleur van je wenkbrauwen.

Stap 6: lippen

Voor een natuurlijke make-up look raden wij het sterk aan om lip producten te gebruiken in dezelfde kleur. Een transparante kleur zorgt ervoor dat het er natuurlijk uitziet en dat je een frisse uitstraling krijgt, zonder dat het too much lijkt. Dit is dus ideaal voor een natural make-up look!

Stap 7: ogen

Je kunt je ogen uiteraard niet vergeten indien je een natural make-up look wilt creëren. Wij raden het dan ook sterk aan om opvallende kleuren te vermijden. Wel is aan te raden om veel aandacht te besteden aan je mascara. Hiervoor raden wij het aan om eerst primer op je wimpers te doen, omdat je wimpers dan bescherming en voeding krijgen. Doe vervolgens mascara op en je merkt direct het resultaat!

Wij hopen dat je met behulp van het bovenstaande stappenplan nu zelf een natuurlijke make-up look aanbrengen kunt! Wie weet zien we jou binnenkort met je nieuwe make-up look shinen!

Bekijk in deze video hoe je een natuurlijke make up look creëren kunt!

Lees nu ook: Natuurlijke krullen stimuleren, om de mooiste slag of krullen te creëren!