Opscheren man: Hoewel het makkelijk lijkt, is het opscheren met een tondeuse veel lastiger dan het lijkt! Wil je de uitdaging aangaan en je huisgenoten (of jezelf) voorzien van een nieuwe coupe? Dan helpen wij je uit de brand en vertellen je precies hoe je het beste een man opscheren met een tondeuse kunt!

In deze blog bespreken wij:

  1. Wat heb je nodig om een man te knippen met tondeuse
  2. Stappenplan voor het opscheren van een man
  3. Tips voor mannen opscheren met een tondeuse

Checklist voor een knipbeurt met een tondeuse

Om te beginnen is het erg belangrijk dat je zorgt dat je alles in huis hebt, zodat je goed voorbereid bent! Niets is vervelender dan midden in een knipbeurt misgrijpen. Wij hebben daarom speciaal voor jou, alle spullen die je nodig hebt, voor een knipbeurt met tondeuse op een rijtje gezet!

Checklist knipbeurt met tondeuse kort haar (lang bovenop)
tondeuse + opzetstuk nummer 2 en 3
trimmer (optioneel)
knipkam
coupeschaar
professionele knipschaar
waterspuitje
haarclip
Haarstylingsproduct naar keuze
Opscheren man met tondeuse checklist

Kort haar man opscheren met tondeuse

Een kort kapsel opscheren kan op een simpele manier. Wel is belangrijk dat je een goede tondeuse hebt met verschillende opzetstukken. Er zijn opzetstukken die er voor zorgen dat je in verschillende lengtes kunt scheren. Hoe lager het getal op de opzetkam is, hoe korter het haar zal worden. Als je een geleidelijke overloop wilt creëren, gebruik je dus ook verschillende opzetstukken zodat het haar geleidelijk van onder kort, naar boven langer overloopt.

Als je voor het eerst een tondeuse gebruikt is het verstandig om eerst met één opzetstuk te werken. Nummer 2 of 3 is hier een geschikte opzetkam voor. Als je nummer 2 of 3 gebruikt, is het haar kort, maar zie je geen huid door de haren heen. Dit is dan ook de standaard lengte. Het beste is te beginnen met nummer 3, je kunt later nummer 2 er nog bij pakken als je het haar toch nog iets korter wilt maken.

Man opscheren

Stappenplan opscheren van een man (kort haar)

  1. Als je het haar bovenop langer wilt houden, steek je het haar boven op het hoofd op met een haarclip. Zo voorkom je dat het tijdens het opscheren in de weg gaat zitten. Volg met het opsteken de oorspronkelijke haarlijn.
  2. Doe opzetstuk nummer 3 op de tondeuse en begin met opscheren. Let wel goed op de manier van opscheren. Scheer in een rechte lijn vanaf de nek omhoog en op het eindpunt beweeg je de opzetkam naar je toe. Volg dus niet de kromming van het hoofd, door de tondeuse naar binnen te buigen.
  3. Als het opgeschoren gedeelte in één lengte is geschoren pak je de trimmer en shape je het overtollige haar rondom de oren en in de nek in een nette lijn. Dit noem je contouren. Je kunt hiervoor de oorspronkelijke haarlijn volgen. Bij het oor contour je mooi om het oor heen, je kunt de langere haren wat bijknippen met de schaar. Zorg ervoor dat je niet te hoog boven het oor shaped. In de nek gebruik je rechte lijnen langs de oorspronkelijke haarlijn (een beetje vierkant). Je kunt je kam gebruiken voor de vorm om de lijnen zo recht en gelijk mogelijk te krijgen. Op deze manier kun je contouren aanbrengen bij een mannenkapsel.
Hoe kun je zelf opscheren?

Tips voor mannen opscheren met een tondeuse

  1. Droog of nat knippen? Het is belangrijk te weten dat je langer haar knip je als het vochtig is en kort haar wat je met de tondeuse trimt, moet schoon en droog zijn.
  2. Begin in de nek. Begin achteraan in de nek, en werk in een rechte lijn omhoog, tegen de haargroeirichting in. Als je het haar bovenop langer wilt houden beweeg je niet met de vorm van het hoofd mee, maar in een rechte lijn omhoog en op het punt waar je het lange haar ontmoet naar je toe.
  3. Zorg ervoor dat je alle haartjes geraakt hebt! Het is belangrijk dat het opgeschoren gedeelte mooi gelijk is.
  4. Check van te voren je apparaten op beschadigingen. Kijk van te voren of alle tandjes nog op de tondeuse zitten en mooi recht staan. Je wilt alles behalve degene die je van een mooi kapsel voorziet bezeren!

Bekijk HIER hoe je haar van een man in model knippen kunt!