Droom jij van een prachtige bos met permanente krullen en ben jij iedere dag met een krultang in de weer? Dan is permanenten misschien iets voor jou? In deze blog vertellen wij onder andere wat permanenten is, wat permanenten kost, of dit voor iedereen geschikt is en nog veel meer! Lees snel verder!

In deze blog bespreken wij:

 1. Wat is permanenten?
 2. Wat is het verschil tussen permanenten en watergolven?
 3. Watergolf haar maken
 4. Permanente krullen zetten
 5. Permanente krullen mannen
 6. Bij de kapper permanenten of zelf doen?
 7. Prijs van permanenten
 8. Tips haar permanenten
 9. Stijl haar krullen met permanent (video)
 10. Veel gestelde vragen over permanenten

Wat is permanenten

Permanenten, het zit al in de naam: Elke dag een mooie bos krullen, waar je niets meer voor hoeft te doen. De gemaakte krullen blijven dus voor een bepaalde tijd ‘’permanent’’ zitten. Ook kunnen mensen die graag van krullen naar stijl haar willen hun haar laten permanenten. Dit werkt alleen weer anders dan het permanenten van stijl naar krullen. Tijdens het permanenten veranderd de vorm van het haar doordat de zwavelverbindingen in je haar gebroken worden. Doordat je haar in de rollers zitten, (van stijl naar krul) worden er nieuwe zwavelverbindingen gemaakt, met resultaat: Krullend haar!

Wat is het verschil tussen permanenten en watergolven?

Het grootste verschil tussen permanenten en watergolven is dat de krullen met permanenten 4 tot 6 maanden blijven zitten en met watergolf, was je het er met één wasbeurt zó weer uit. Over het algemeen is watergolven wel een stuk goedkoper dan permanenten (rond de 25 euro), en de behandeling duurt minder lang, maar van permanenten heb je natuurlijk wel een stuk langer plezier!

stijl haar permanenten

Watergolf haar maken

Om het haar te voorzien van een watergolfbehandeling, wordt het eerst goed gewassen. Na de wasbeurt worden er watergolfrollers in het haar gerold. Deze zijn er in verschillende soorten en maten. Als alle watergolf rollers goed ingerold zijn, moet het haar drogen onder de kap en wordt het haar als het droog is uitgekamd. Deze behandeling duurt ongeveer 1 uur.

Permanente krullen zetten

Tijdens het permanenten oftewel, watergolven worden er verschillende wikkels en permanentvloeistof in het haar aangebracht. De inwerktijd duurt ongeveer tussen de 10 tot 20 minuten. Hoe lang dit duurt, hangt af van jouw haarsoort en haarstructuur. Als de inwerktijd van de permanentvloeistof voorbij is, wordt het haar goed uitgespoeld. Na het uitspoelen, wordt het haar gefixeerd. Ook dit product moet goed inwerken. Is de inwerktijd van het fixeren voorbij, gaan de wikkels eruit en wordt het nog een keer gefixeerd. Dit moet nog een keer 5 minuten goed inwerken, daarna wordt het fixeer product eruit gespoeld en moet het haar aan de lucht drogen en goed rusten. Als het haar als het haar droog is, ben je voorzien van prachtige permanente krullen!

Permanente krullen mannen

Ook bij mannen zijn permanente krullen tegenwoordig  erg populair. Het schijnt op TikTok een nieuwe trend onder de mannen te zijn. Nog een bijkomend voordeel. Krullen hebben vaak veel minder styling nodig dan stijl haar. Bij kort haar is dit helemaal het geval. Dit betekend dus: S ’ochtends langer kunnen slapen!!

Permanent krullen soorten

Er zijn verschillende krulsoorten die je met permanenten kunt maken. Er zijn namelijk heel veel soorten en maten wikkels die ingerold kunnen worden. Van de ene wikkel krijg je grovere krullen, van de andere wikkel krijg je fijnere krullen. Hoe kleiner de wikkel, hoe fijner de krul en hoe groter de wikkel, hoe grover de krul. In overleg met de kapper kun je bepalen welke krullen het beste bij jou gaan passen. De kapper weet dan ook welke maat/maten wikkels gebruikt kunnen worden.

Welke types permanent krullen zijn er?

 • Grove krullen – grote wikkels
 • Midden krullen – middel grote wikkels
 • Fijne krullen – kleine wikkels
Soorten permanent krullen

Permanente krullen kapper of zelf doen?

Je kunt het beste naar een kapper gaan om jezelf te voorzien van permanente krullen. De kapper kan jou namelijk het beste adviseren over welke soort krullen het beste bij jou haarstructuur en gezicht passen. Ook weet een gespecialiseerde kapper als geen ander hoe je het beste een permanent in het haar kunt aanbrengen en hoe je het naderhand het beste kunt verzorgen. Nog een voordeel: heb je je haar door een professionele kapper laten watergolven, dan blijft het zeker 4 tot 6 maanden goed zitten! Het kost misschien iets meer geld, maar dan weet je in ieder geval zeker dat het goed gebeurd! Mocht je toch zelf graag aan de slag willen gaan, zorg dan dat je de juiste spullen in huis hebt en je goed voorbereid. Zo voorkom je alsnog een ritje naar de kapper!

Permanente krullen prijs

De prijs van het permanenten bij de kapper hangt af van de soort krullen er in je haar worden gemaakt. Heb je een wat grover permanent, zal het minder kosten dan een permanent fijne krullen. Dit komt omdat het veel meer tijd kost om veel kleine rolletjes in te brengen dan grotere rollen. Met lang haar permanenten betaal je in de kapsalon al gauw 120 euro. Ook verschilt de prijs weer per haarstructuur, haarsoort en kapsalon. Kortom, de prijzen kunnen erg uit een lopen. Het hang dus echt af of je kort, lang, dik, dun etc. haar hebt en naar welke kapsalon je gaat. Soms wordt namelijk bij een bepaalde haarlengte of dikte een toeslag gevraagd.

Behandeling Incl. wassen, knippen en föhnenRicht prijs
Permanent kort haar€ 60 – € 80
Permanent half lang haar € 70 – € 90
Permanent lang haar € 80 – € 100
Watergolven € 25 – € 50
prijzen permanenten

Tips haar permanenten

 1. Bedenk van te voren wat voor soort krullen je wilt. De kapper kan je hier goed in helpen, die weet precies welk soort permanent goed bij jouw haar en gezicht past.
 2. Wil je je haar van te voren kleuren? Doe dit dan minimaal 2 weken vóór je je haar laat permanenten. Zo kan je haar goed herstellen.
 3. Knippen. Vraag de kapper om je haar voor het permanenten in model te knippen. De kapper kan jou het beste adviseren zodat de krullen nog mooier worden.
 4. Goed verzorgen. Zorg ervoor dat je voor de watergolf behandeling je haar goed verzorgd met voedende producten. Het permanenten is een chemische behandeling en dat is nooit ten goede van je haar. Ook omdat je je haar pas 48 uur na de behandeling weer mag wassen is het verstandig je haar van te voren goed te verzorgen met een voedende shampoo en conditioner.
 5. Zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt. Permanent zetten kan ongeveer 2 tot 4 uur duren. Na de behandeling heeft je haar 24 uur de tijd nodig om tot rust te komen. Je mag het dan ook niet wassen, in model brengen of vast doen!

Video: Stijl haar permanent krullen

Haar permanente krullen

Veel gestelde vragen:

Hoelang blijft permanent krullen?

Als het op de juiste manier gedaan wordt, kun je 4 tot 6 maanden genieten van je permanentje.

Kan je je haar permanent krullen?

Dit kan door middel van permanenten/watergolven dit blijft als dit op een professionele wijze gebeurd, 4 tot 6 maanden zitten. Daarna zul je het weer opnieuw moeten laten permanenten. Het blijft dus niet voor altijd gekruld.

Wat voor soorten permanent zijn er?

 1. Permanent krullen
 2. Permanent stijlen, permanent straighten, recht permanent
 3. Aanzet permanent, Volume permanent, Jetting
 4. Keratine behandeling

Hoe verzorg je permanent krullen?

 1. Was je haar niet te vaak, 1 a 2 keer per week.
 2. Gebruik de juiste verzorgingsproducten.
 3. Laat het na de behandeling goed rusten.
 4. Gebruik eens in de 2 weken een voedend haarmasker
 5. Was je haar met lauw water.

Wil jij weten hoe je zelf krullen kunt stimuleren? Lees dan hier verder!