Het kopen van nieuwe schoenen kan voor sommige mensen erg leuk zijn, terwijl sommige het weer minder leuk vinden. Dit is vooral het geval als je al genoeg schoenen hebt gekocht en geen idee hebt wat je je wil gaan halen. Wat nog vervelender is, is als je net dat ene paar hebt gevonden, maar het achteraf blijkt dat het te klein/groot is. Dit terwijl je het wel net in de winkel hebt gepast? Dit is uiteraard erg vervelend en wij begrijpen dat je jezelf kunt afvragen hoe dit nou kan gebeuren. Om je te helpen geven wij je 10 nieuwe schoenen kopen tips, waardoor jij achteraf niet voor ongewenste verrassingen komt te staan. Lees dus snel door als jij binnenkort nieuwe schoenen gaat kopen!

De 10 beste tips voor het kopen van schoenen

  1. Ga nooit in de ochtend schoenen kopen
  2. Meet voor je schoenen gaat kopen, je voeten
  3. Draag sokken die je normaal gesproken ook aandoet
  4. Zorg dat je een beetje ruimte voorin de schoen overhoudt
  5. Koop alleen schoenen die je ook echt passen! (ook al zijn ze zó leuk, maar niet meer in jouw maat!)
  6. Pas altijd beide schoenen
  7. Bekijk welke zooldikte jij het meest comfortabel vindt zitten
  8. Loop een rondje om te kijken of de schoenen lekker lopen
  9. Koop alleen schoenen die je écht mooi vindt
  10. Vergelijk meerdere schoenen met elkaar, om de beste keuze te kunnen maken

10 schoenen kopen tips: Toelichting

1. Ga nooit in de ochtend schoenen kopen. Hier is een hele simpele reden voor, aangezien je voeten in de ochtend altijd kleiner zijn. Je voeten zwellen namelijk gedurende de dag. Ga dus niet in de ochtend nieuwe schoenen kopen, maar doe dit in de middag. Hierdoor kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

2. Meet je voeten. Voordat je schoenen gaat kopen is het aan te raden om je voeten te meten. Hierdoor weet je precies welke maat je nodig hebt. Vooral als je online schoenen gaat kopen is het eenvoudig om via de maattabel je maat te vinden. Hiervoor moet je wel de breedte en lengte van je voeten weten.

3. Draag de sokken die je normaal gesproken aandoet. Als je dikkere of dunnere sokken draagt als je nieuwe schoenen gaat passen, dan kan dit lijken alsof je een maatje groter of kleiner nodig hebt. Aan te raden is dus om de sokken die je normaal ook draagt aan te doen.

4. Klein beetje ruimte is prima. Iedereen die weleens schoenen heeft gekocht in een winkel heeft het volgende meegemaakt: de verkoper die met zijn duim op de voorkant van de schoen drukt en vraagt of er ruimte nog tussen zit. Er dient namelijk altijd een kleine beetje ruimte te zitten tussen je voeten en de schoenen, omdat je op deze manier er nog in kunt groeien.

5. Koop enkel schoenen die je ook echt passen. Dit spreekt een beetje voor zich, maar je dient alleen nieuwe schoenen te kopen als het je ook echt past. Soms kom je zulke mooie schoenen tegen, maar dan is het net niet in je maat. De meeste vrouwen forceren het dan toch door de schoenen wel te kopen. Het is verstandig om dit niet te doen, omdat dit uiteraard niet goed is voor je voeten.

6. Pas altijd beide schoen. De meeste vrouwen denken dat als de schoen de ene voet past, het automatisch ook bij de ander past. Dit is echter niet altijd waar! Dit komt doordat je voeten bijna nooit precies dezelfde maat zijn. Hierom is het dus verstandig om beide schoenen te passen.

7. Zool. Het is belangrijk om op de dikte van de zool te letten. Een dikke zool zit namelijk een stuk comfortabeler dan een dunne zool!

8. Loop er een stukje op. Je dient niet alleen de schoenen te passen, maar ook een stukje erop te lopen! Hierdoor kun je kijken of het wel/niet lekker loopt.

9. Koop alleen schoenen die je mooi vindt! Dit spreekt een beetje voor zich, maar de meeste dames kunnen zich niet inhouden als er weer eens een goede sale is. Vaak wordt er dan niet eens meer op de schoen zelf gelet, maar meer op de korting! Aan te raden is om zulke aankopen te vermijden en alleen schoenen te kopen die je echt wilt hebben.

10. Vergelijk schoenen. Als je 100% overtuigd bent van een paar schoenen raden wij het je aan om eerst nog even de prijzen hiervan op het internet en in de winkels met elkaar te vergelijken. Meestal kun je ergens anders nog een betere prijs scoren!

Bekijk hier de video: waar moet je op letten als je nieuwe schoenen gaat kopen!

Wil jij weten welke spulletjes een must have voor in je auto zijn? Lees dan hier verder!