Sieraden combineren

Sieraden kunnen een zeer belangrijke toevoeging zijn aan je outfit! Het kan er namelijk voor zorgen dat je outfit helemaal compleet wordt gemaakt. Je dient echter wel rekening te houden met een aantal zaken. Kun je bijvoorbeeld goud en zilver combineren bij sieraden? Welke sieraden kun je combineren met kleding? Dit zijn allemaal erg belangrijke vragen voordat je sieraden gaat aanschaffen. Om je te helpen hebben wij hier een aantal tips beschreven waardoor jij sieraden kunt combineren met kleding. Lees hier nu snel verder als jij je leuke outfit helemaal wilt afmaken met sieraden!

8 tips sieraden matchen met kleding

 1. Kies de juiste kleur van de sieraden
 2. Draag al je sieraden in dezelfde stijl
 3. Kies kleuren sieraden die bij jouw type huid en ogen passen
 4. Bekijk wat voor kleding je wilt dragen en wat daarbij past
 5. Bekijk voor wat voor gelegenheid je de sieraden draagt
 6. Kies sieraden die bij jou passen
 7. Koop makkelijk te combineren sieraden
 8. Let op de halslijn

Sieraden combineren met kleding: toelichting  

 1. Kies eerst de kleur van de sieraden. Twee kleuren zijn razend populair bij sieraden, namelijk goud en zilver. Welke je gaat kiezen is je eigen keuze. Wij raden wel het volgende aan: draag je vooral donkere kleding, zoals zwart? Dan is het beter om voor goud te kiezen. Het spreekt dan voor zich dat zilveren sieraden beter bij lichtere kleuren past.
 2. Sieraden met elkaar combineren. Draag jij het liefst meerdere sieraden, zoals oorbellen, een horloge en een ketting? Dan is het erg belangrijk dat dit wel bij elkaar past. Denk hierbij vooral aan de kleur van de sieraden, maar ook aan de stijl ervan. Minimalistisch of juist opvallend met hele felle kleuren? Wij raden het aan om al je sieraden in dezelfde stijl te dragen en ook rekening te houden met hoeveel sieraden je draagt. Sommige vrouwen vinden veel sieraden juist leuk, andere wat minder.
 3. Huidskleur. Je huidskleur speelt ook een belangrijke rol als je verschillende sieraden wilt combineren. Heb je blauwe of groene ogen? Dan heb je een koele tint/ondertoon. Mensen met donkere ogen, zoals bruin, hebben dan een warme tint/ondertoon. Bij een koele tint past zilver het beste bij jou. Goud past dan beter bij mensen met een warme tint.
 4. Soort kleding. Uiteraard is het ook belangrijk om te kijken naar je eigen kledingsoort voordat je sieraden gaat combineren met kleding. Draag jij graag opvallende prints? Wellicht is het dan beter om iets minder opvallende sieraden te dragen, aangezien het anders ‘too much’ gaat worden. Een simpel horloge en een ketting met een eenvoudig design is in dat geval prima. Wil je wat meer eenvoudigere outfits dragen? Dan is het mogelijk om op te vallen met je sieraden.
 5. Waar ga je naartoe? Dit is ook een zeer belangrijke vraag waar je rekening mee dient te houden als je sieraden wilt combineren met kleding. Ga je bijvoorbeeld naar een chic evenement? Het spreekt dan voor zich dat je dan beter geen choker kan dragen, maar juist een subtiele ketting. Voor een feestje is het uiteraard wel mogelijk om opvallende sieraden te dragen.
 6. Kies sieraden die bij jou passen. Hier moet je ook rekening mee houden voordat je nieuwe sieraden gaat aanschaffen. Sieraden kunnen namelijk vrij veel over je persoonlijkheid zeggen. Sieraden kunnen erg opvallen, waardoor andere mensen dit vaak als een van de eerste dingen opmerken als ze jou zien.
 7. Koop makkelijk te combineren sieraden. Wij begrijpen dat je je nu afvraagt ‘wat zijn dan makkelijk te combineren sieraden?’. Dit zijn sieraden die bij meerdere outfits passen. Als voorbeeld nemen we een ring, aangezien dit erg eenvoudig is te combineren met kleding.
 8. Let op je halslijn. De halslijn van hetgeen wat je draagt is erg belangrijk als je een ketting gaat dragen. Bij een diepe V-hals staat een lange ketting bijvoorbeeld erg mooi. Een choker is minder geschikt bij een diepe V-hals, maar wel bij een ronde hals.

Hoe kun je accessoires en sieraden het beste combineren

Wij hopen dat je dankzij het lezen van deze blog ideeën hebt gekregen hoe je sieraden kunt combineren met kleding.

Lees ook: Dit zegt de kleur van je kleding over jouw persoonlijkheid!