Een zwangerschap is een van de mooiste dingen die je kan overkomen, maar het laat ook aardig wat sporen op je lichaam na! Je staat niet alleen strak van de hormonen, je organen zijn opzij geduwd en je buik is aardig wat opgerekt. Doordat je buik zo oprekt, kunnen er striae ontstaan. Verdwijnen deze striae vanzelf weer? Kun je voorzorgsmaatregelen nemen om striae te voorkomen? Lees op beautyfeit.nl wat wel waar en wat niet waar is als het gaat op striae op buik na zwangerschap!

Striae buik na zwangerschap

Welke geruchten zijn niet waar?

NIET WAAR

  1. Je kunt groeistrepen altijd tegenhouden

Helaas kun je striemen niet altijd tegen gaan. De striemen ontstaan doordat je huid in een korte periode erg snel oprekt. Je lichaam maakt te weinig collageen aan, waardoor er striae zichtbaar worden. Collageen zorgt namelijk voor de elasticiteit en stevigheid van de huid.

2. Elke zwangerschap veroorzaakt striemen

Niet iedereen heeft tijdens haar zwangerschap last van huidstriemen. Het hangt er net vanaf hoe rekbaar de huid is, hoeveel collageen je lichaam aanmaakt en het kan zelfs in je genen zitten wat bepaald of je het wel of niet krijgt. Nogmaals, het hoeft dus niet!

3. Groeistrepen zijn schadelijk

Zwangerschapsstriemen zijn niet schadelijk voor de gezondheid. Ze kunnen als je ze net hebt wat kriebelen of irriteren, maar dat zal na een paar weken weer wegtrekken. Wel kunnen ze voor aardig wat onzekerheid zorgen. Om daar mee af te rekenen:

‘’Don’t be ashamed of your strech marks. You are a TIGER, and you’ve earned every stripe!!’’

4. Striae kun je laten verwijderen met technologie

Er zijn verschillende soorten behandelingen om de striae tegen te gaan. Je hebt laser of led-behandelingen. Deze behandelingen zorgen ervoor dat de striae minder zichtbaar wordt, maar ze zullen nooit helemaal verwijderd kunnen worden.

5. Hoe groter je zwangerschapsbuik, hoe meer striemen je krijgt

Of je striemen krijgt of niet, wordt deels door je genen bepaald. Wel is de kans groter wanneer je buik in een korte periode veel groeit. Je kunt de striemen proberen te beperken door je huid elastisch te houden met crème en collageentabletten bij te slikken.

Welke geruchten zijn wel waar?

WAAR

  1. Striae kun je niet helemaal verwijderen

Wat je ook doet, striae blijf je altijd zien. Wel worden ze na een poosje zachter van kleur en kun je ze minder gaan zien.

2. Striae verminderen met crème of olie

Bij de drogist zijn er verschillende soorten producten om zwangerschapsstriemen te verminderen. Je hebt ze in crème of olie vorm. Deze producten verzacht de aangedane huid, zorgen ervoor dat je huid elastisch blijft en stimuleert de aanmaak van collageen. Ook is het aan te raden om de huid ook voordat je zwangerschapsstriemen hebt goed in te smeren, dit helpt om striemen te voorkomen.

3. Hoe jonger je bent, hoe meer kans op striemen

Als je jong bent, zit je veel strakker in je vel dan op oudere leeftijd. Om deze rede hebben jonge vrouwen meer kans op groeistrepen dan vrouwen die wat meer op leeftijd zijn.

4. Striemen krijg je in de laatste fase van je zwangerschap

In de laatste fase van je zwangerschap is je buik op zijn grootst. Op dit moment heb je de meeste kans op zwangerschapsstriemen.

Zwangerschap en huidveranderingen

Weet jij nog een gerucht over zwangerschap striae? Laat het ons weten! Wil jij weten hoe je het beste kunt afvallen na de zwangerschap? Klik hier!