Een relatie kent meestal erg veel positieve kanten, alhoewel het ook wel kan voorkomen dat de negatieve kanten de positieve wegdrukken. Merk jij ook dat je relatie achteruit begint te gaan? Dit kun je bijvoorbeeld merken aan hetgeen dat er steeds vaker (en ook sneller) ruzies ontstaan. Op dit moment kun je twee dingen doen: de relatie beëindigen of proberen om het te verbeteren. Wij bespreken hier een aantal tips voor een betere relatie. Lees dus snel verder!

8 tips voor een betere relatie

Tip 1: geef elkaar ruimte

Het is belangrijk dat je elkaar ruimte geeft, aangezien het vrij vervelend kan zijn om 24/7 op elkaars lip te zitten. Juist dan ontstaan er veel irritaties, wat zorgt voor meer ruzies en discussies. Elkaar ruimte geven is dus belangrijk, ook via de telefoon. App elkaar bijvoorbeeld een dagje niet. Jullie heb dan genoeg om over te praten!

Tip 2: wees eerlijk

Eerlijkheid duurt het langst, zo ook bij relaties. Wees eerlijk tegen elkaar, zeker zodra het aankomt op serieuze onderwerpen. Door oprecht te zeggen hoe je voelt is het mogelijk om misverstanden te voorkomen. Ook is het belangrijk om met elkaar te praten over problemen in je relatie, evenals de kleine irritaties.

Tip 3: luisteren

Dit kan voor sommige vrouwen onder ons een vrij lastige tip zijn, maar communication is the key! Goed luisteren is hier een zeer belangrijk onderdeel van. Door echt te luisteren naar je partner is het mogelijk om achter een heleboel dingen te komen, dus ook waar het misgaat en waar de verbeterpunten in je relatie zit.

Tip 4: niet obsessed jaloers zijn

Een klein beetje jaloers zijn kan geen kwaad. Dit is normaal en laat zien dat je echt om de ander geeft. Te erg jaloers zijn is echter niet goed voor de relatie, omdat het hierdoor kan lijken alsof jij je partner niet vertrouwt.

Tip 5: doe moeite voor elkaar

Moeite doen voor een ander is een manier om waardering te tonen voor je partner. Cadeautjes geven, een dagje weg plannen of spontaan op date gaan: dit zijn maar enkele voorbeelden van manieren waarmee je moeite kunt doen voor iemand anders. Het kan echter ook in de ‘kleinere’ dingen zitten, zoals het geven van complimentjes, ontbijt op bed en een heerlijke massage geven zijn ook zaken waarmee jij je partner blij kunt maken.

Tip 6: kijk ook naar jezelf

Voordat het mogelijk is om je relatie te verbeteren is het uiteraard ook belangrijk dat je naar jezelf durft te kijken. Op je eigen gedrag reflecteren speelt hier een zeer grote rol bij. Je moet je partner namelijk behandelen op de manier waarop jij dat ook van een ander verwacht. Is er een groot contrast met hoe jij op dit moment omgaat met je partner? Dan weet je dat je hier een verandering in moet gaan maken.

Tip 7: seks

Wist je dat erg veel relatieproblemen ontstaat door een slecht seksleven? Seks hoort bij een gezonde relatie. Hierdoor is het mogelijk om spanning los te laten en een intieme band met elkaar op te bouwen. Probeer het ook spannend en leuk te houden door nieuwe dingen uit te proberen.

Tip 8: experimenteer

Ben jij ook met je relatie in een soort van sleur terechtgekomen waarbij je telkens hetzelfde doet? Steeds hetzelfde doen, zelfde dates en hetzelfde in bed? Hierdoor kan het lijken alsof je in een cirkel terecht bent gekomen en je relatie dus routine werk is geworden. Los dit op door nieuwe dingen te doen. Niet alleen in bed, maar ook als het aankomt op dates en activiteiten. Wilde je bijvoorbeeld altijd al eens samen gaan bungeejumpen? Gewoon doen!

Hoe krijg je een sterkte relatie met je partner?

Hopelijk is het dankzij de bovenstaande tips mogelijk om je relatie te verbeteren! Belangrijk is dat jullie beide moeite doen om voor een gezonde relatie te zorgen, en dat dus niet alles vanuit 1 kant komt.

Wil jij tips over hoe je het beste vertrouwen in een relatie kunt opbouwen? Lees dan hier verder!