Het liefst willen we dit allemaal voorkomen: verliefd zijn op je beste vriendin haar broer! Het lijkt iets wat alleen maar voorkomt in films, maar het kan echter ook in het echte leven gebeuren. Het is echter zo dat dit soms niet te voorkomen is, zeker in het geval de broer van je vriendin een zeer leuke en aantrekkelijke jongen/man is.. Maar wat moet je nou doen als je verliefd bent op je beste vriendin haar broer? Wij gaan dit onderwerp in deze blog bespreken. Lees dus snel verder als jij kampt met het volgende probleem: help, ik ben verliefd om mijn beste vriendin haar broer!

Vriendschap zal veranderen

We vallen meteen in de deur in huis: op het moment dat jij verliefd bent op je beste vriendin haar broer en jij kiest om hiermee verder te gaan, dan zal jullie vriendschap enorm veranderen. Je gaat bijvoorbeeld niet alleen meer voor jouw beste vriendin naar haar huis toe, maar ook voor haar broer. Dit is zeker een apart gevoel, zeker in het begin. Stel je ook maar eens voor dat je vriendin jullie betrapt op zijn kamer als jullie iets aan het doen zijn. Er zijn haast geen ongemakkelijkere situaties te bedenken.. Ook zullen er een aantal onderwerpen zijn waar jullie niet meer over kunnen praten. Het is wel te begrijpen dat je niet met je beste vriendin kunt hebben over hoe goed je vriendje kunt zoenen of hoe goed hij is in bed, want ja je begrijpt het wel..

Wat nou als het uitgaat?

Ook zal je moeten gaan nadenken over wat er gaat gebeuren op het moment dat het uitgaat tussen jullie. Dit is niet alleen lastig voor jou, maar ook voor je beste vriendin! Zij heeft namelijk een broer die ze moet troosten, maar ook een beste vriendin. Het is dan ook erg lastig voor haar om een kant te kiezen, aangezien ze precies tussen jullie in zit. Dit is zeker iets waar je rekening mee moet houden voordat je een relatie aangaat met de broer van je beste vriendin. Zeker als het een bad break-up is. Ga je dan nog wel met je beste vriendin afspreken bij haar thuis? Wat doe je als je haar broer tegenkomt? Dit zijn allemaal vragen waar je rekening mee dient te houden voordat je een relatie aangaat met de broer van je beste vriendin.

Ons advies

Ons advies als jij verliefd bent op je beste vriendin haar broer: ga geen relatie aan! De nadelen zijn veel groter dan de voordelen. Zijn je gevoelens echter zo sterk geworden dat je het niet kunt tegenhouden? In dat geval raden wij het eerst aan om met je beste vriendin te praten voordat je verdergaat. Dat is namelijk een stuk beter dan alles stiekem doen. De kans dat je vriendin erachter komt als je alles stiekem doet is aanzienlijk groot. Het is tenslotte haar eigen broer! Je vriendin heeft veel liever dat ze van jou hoort wat er gaande is dan dat ze er op een andere manier achter komt.

Ga dus eerst een gesprek met je vriendin aan waarin je open kaart speelt en haar op de hoogte brengt van de situatie. Op basis van dit gesprek kun jij bepalen wat je vervolgstappen zijn. Vind je vriendin het geen probleem? Dan weet je dat je verder kunt gaan zonder dat jij je beste vriendin direct kwijtraakt. Je hoeft niet per se haar goedkeuring te krijgen, maar het is beter om open kaart met haar te spelen. Wel is het belangrijk om je eigen gevoel en verstand te volgen, aangezien het uiteindelijk je eigen beslissing is.

Wil jij weten hoe je met liefdesverdriet omgaat? Lees dan snel deze blog!