Het lijkt op een scenario uit een film, maar toch is het zo dat het vrij vaak voorkomt: je hebt een relatie maar raakt verliefd op iemand anders. Hoewel het lijkt alsof dit niet zo vaak voorkomt en meer iets is voor in films of series, komt het in de praktijk vaker voor dan je denkt. Wat dien je dan te doen indien je toch verliefd raakt op iemand anders, terwijl je in een relatie zit? In dat geval raden wij het je aan om snel door te lezen. In deze blog gaan wij namelijk bespreken wat jij dient te doen als je gevoelens voor iemand anders hebt en jij je huidige relatie minder leuk vindt. Lees snel de blog: verliefd op een ander, wat doen?

Denk goed na over wat je je wilt doen

Op het moment dat je gevoelens hebt voor iemand anders kun je een aantal dingen doen. Je kunt ervoor kiezen om achter je gevoelens aan te gaan en dus om de relatie te beëindigen. Deze optie ligt vooral voor de hand indien jij het in de relatie niet meer leuk hebt. Je kunt er ook voor kiezen om de gevoelens die je voor de ander persoon hebt te negeren en je volledig te focussen op de relatie. Wat je ook gaat doen, denk eerst heel goed na over de keuze die je gaat maken. De keuze die je gaat maken heeft namelijk niet alleen invloed op jou, maar ook op een heleboel andere mensen. Denk hierbij aan je huidige partner, degene waarvoor je gevoelens hebt en in sommige gevallen zelfs de families en vriendengroep.

Balans tussen verstand en gevoelens

Veel mensen raden het aan om altijd naar je hart te luisteren en dus om je gevoelens te gaan volgen. Dit is echter niet in iedere situatie de juiste oplossing. Vooral als je in een zeer lange relatie zit is het ook aan te raden om je verstand te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan alle leuke herinneringen die jullie samen hebben gehad, of je nog een toekomst samen met je partner ziet en denk ook aan de momenten dat jullie elkaar blij hebben gemaakt. Is dit het allemaal waard om weg te gooien op het moment dat je gevoelens voor iemand anders hebt? Als je gevoelens en verstand precies hetzelfde zeggen, dan raden wij het aan om dit te volgen. Je kunt natuurlijk ook alleen op je gevoel afgaan, maar je moet niet blind worden door verliefdheid.

Praat met mensen

Het kan een heel fijn gevoel zijn om te praten met andere mensen, zeker als het aankomt op zulke serieuze onderwerpen. Door het praten met mensen kun je een idee krijgen van wat andere mensen over deze situatie denken. Belangrijk hierbij is echter wel dat je met mensen praat die je 100% vertrouwt, aangezien je uiteraard wilt zorgen dat je huidige partner hier niet achter komt.

Schets voor beide situaties een toekomstbeeld

Schets twee situaties voor je: een situatie waarbij je de gevoelens voor de ander negeert en dus doorgaat met je eigen relatie, of dat je je huidige relatie verbreekt & dus een relatie aangaat met de persoon waarvoor je gevoelens hebt. Welke situatie is beter? In welke situatie ben je gelukkiger? Dit kan je helpen om een beslissing te maken.

Je eigen beslissing

Al met al is het je eigen beslissing die je moet gaan volgen. Andere mensen kunnen je advies en hulp bieden, maar uiteindelijk draait het erom wat jij zelf wilt. Je zult goed naar je eigen verstand en gevoel moeten luisteren. Hoe moeilijk de beslissing ook is, je zult toch echt de zelf knoop moeten doorhakken. Het is namelijk niet goed om je partner aan een lijntje te houden.

Hopelijk hebben wij jou kunnen helpen met het onderwerp: verliefd op een ander, wat doen? En kun je nu verder. Heel veel succes met welke keuze je ook maakt!

Ben je benieuwd hoe je het beste om kunt gaan met liefdesverdriet? Lees dan deze blog!