Vet haar behandelen

Vet haar kan erg vervelend zijn. Op het moment dat je hoofdhuid te veel talg gaat afscheiden dan kan je haar vettig worden. Een van de grootste nadelen is dat het er erg onverzorgd uit kan zien. Daarnaast kan het ook een onaangename geur krijgen. Heb jij ook last van vettig haar en ben je op zoek naar middelen tegen vet haar? Lees dan snel verder! Wij gaan namelijk een aantal tips voor vet haar bespreken.

Oorzaken van vet haar

Vettig haar kan verschillende oorzaken hebben. Een van de meest voorkomende redenen voor vet haar is het te vaak wassen van je haar. Hoe vaker je het wast, hoe vettiger je haar wordt. Op het moment dat jij je haar wast dan worden de oliën uit je haar gespoeld. Hierdoor wordt je haar minder gezond, omdat veel oliën uit je haar gaan. We hebben hieronder nog een aantal veelvoorkomende oorzaken van vet haar op een rijtje gezet.

  1. Te heet douchen. Door heet water wordt de productie van talg gestimuleerd. Dit zorgt er dus voor dat je haar sneller vettig wordt. Oplossing hiervoor is dus heel simpel: kouder gaan douchen!
  2. Minder aan je haar zitten. Heb jij vaak je handen in je haar? Dan is het geen verrassing dat je haar vettig is. Je handen zijn erg vettig. Zorg er dus voor dat je minder je handen in je haar doet.
  3. Oude haarbostel. Een oude haarborstel bevat erg veel oude haren, welke erg vet zijn! Op het moment dat jij dus je haar gaat borstelen hiermee, gaat je haar weer vet worden. Van belang is dus om je haarborstel regelmatig schoon te maken of een nieuwe haarborstel aan te schaffen!
  4. Ongezond eten. Mocht je vaak ongezond eten dan heeft dit negatieve gevolgen voor je haar. Je haar heeft net als je lichaam behoefte aan een variatie van mineralen en vitaminen. Je moet dus niet per se op een gezond dieet, maar een ongezonde hap overslaan kan je haar al een stuk minder vettig maken!

Vet haar bestrijden met natuurlijke middelen

Gelukkig bestaan er een aantal mogelijkheden om vet haar te bestrijden met natuurlijke middelen! Wij gaan deze middelen tegen vet haar hieronder bespreken.

Vet haar natuurlijk behandelen:

  1. Appelazijn. Het wassen van je haar met appelazijn heeft enorm veel voordelen te bieden. Zo houdt het de pH-waarde van je haar in balans, sluit het de haarschubben en niet te vergeten: het maakt je haar minder vettig! Het gebruiken van appelazijn als middel tegen vet haar is zeer simpel. Mix ongeveer 250 ml water met 2 eetlepels appelazijn (30 ml). Wij raden het aan om dit te mixen in een spuitfles, waardoor je dit zeer eenvoudig op je haar kunt spuiten.
  2. Gezonde voeding. Je moet ervoor zorgen dat je gevarieerd eet en voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt. We hebben hierboven al beschreven dat ongezonde voeding een belangrijke oorzaak is voor vettig haar. Bij gezonde vetten kun je denken aan kokosolie, ongezouten noten en zalm.
  3. Maak je eigen droogshampoo. Je kunt zeer eenvoudig een eigen shampoo maken met behulp van essentiële oliën, zoals pepermunt, lavendel, rozemarijn en citroen. Deze essentiële oliën hebben een positieve impact op je haar. Zo stimuleert het de haargroei, krijg je een natuurlijke glans en neemt de vettigheid van je haar sterk af. Wij raden het aan om enkele druppels van deze essentiële oliën te mixen met je shampoo of conditioner. Dit kan erg mooie resultaten opleveren!
  4. Aloë vera. Deze plant staat bekend om haar geneeskrachtige eigenschappen, maar het kan ook nog eens zeer goed zijn voor je haar! Het zorgt er namelijk voor dat de haargroei wordt gestimuleerd. Verder kan het dode huidcellen verwijderen, waardoor je haar minder vettig wordt.

Bekijk in deze video hoe je vet haar natuurlijk behandelen kunt!

Hoe kun je mooi lang haar krijgen? Kom hier in deze blog achter!