Het is een term die je wellicht vaak bent tegengekomen bij het zoeken naar nieuwe make-up producten: comedogeen en niet-comedogeen. Hoewel je het vaak tegen kunt komen, kan het zo zijn dat de betekenis ervan een beetje onduidelijk is. Wat is non-comedogeen make-up? Wij geven hier graag antwoord op. Wij gaan dit namelijk in deze blog uitgebreid bespreken. Na het lezen van deze blog van Beautyfeit.nl, weet je dus precies wat deze term nou eigenlijk inhoudt. Lees snel verder!

In deze blog bespreken wij:

  1. De betekenis van niet-comedogeen
  2. Voor wie zijn non-comedogeen producten geschikt?
  3. Waar moet je opletten tijdens het kopen van non-comedogeen producten?
  4. Hoe lang duurt het voor je verschil merkt met niet-comedogene make-up?
  5. Hoe zie je of make-up niet comedogeen is?
  6. waarom niet comedogeen make-up producten?
  7. Veel gestelde vragen over niet-comedogene en comedogene make-up
Wat is niet-comedogene make-up?

Betekenis niet-comedogeen

Wat betekent niet-comedogeen? Niet-comedogeen is een term die wordt gebruikt om producten te omschrijven die ervoor zorgen dat de poriën niet verstopt raken. Make-up met comedonen zorgen dus voor verstopte poriën en kunnen leiden tot acne en andere onzuiverheden. De meeste make-up producten bevatten namelijk comedogeen, wat erg veel schade kan opleveren voor je huid. Dit komt doordat comedogeen een stof is die ervoor zorgt dat de talgklieren verstopt raken. Mocht je al last hebben van acne, dan zorgen comedogene producten er dus voor dat er nog meer onzuiverheden ontstaan. Het is dan belangrijk niet-comedogene producten te gaan gebruiken.

Voor wie zijn non-comedogeen producten geschikt?

Non-comedogeen make-up producten zijn uitermate geschikt voor de dames onder ons met een gevoelige huid. Dit komt doordat een onrustige huid erg gevoelig is voor bepaalde make-up producten. Uiteraard kun je ook gebruikmaken van non-comedogeen producten als je een ander huidtype hebt, zoals een vette of droge huid. In principe maakt het dus niet uit wat voor type huid je hebt; niet-comedogeen make-up producten zijn voor vrijwel iedere type huid te gebruiken en hebben enorm veel voordelen te bieden. Let op! Hoewel veel merken claimen niet-comedogeen producten te hebben, is dit echter geen garantie dat het ook echt zo is. Dit komt omdat deze term niet wettelijk beschermd is.

Waar moet je opletten tijdens het kopen van non-comedogeen producten?

Eén van de belangrijkste zaken waar je op moet letten tijdens het kopen van geschikte make-up producten zijn de ingrediënten. Hier is echter wel een vrij simpele regel: hoe minder ingrediënten, des te beter het is voor je huid. Waarom? Om een hele simpele reden! Hoe minder ingrediënten een product het bevat, hoe natuurlijker dit is. Dit zorgt er dan ook voor dat er minder schade ontstaat aan je huid. Sommige producten komen namelijk met een hele waslijst aan ingrediënten, waardoor de meeste dames onder ons ervan uitgaan dat dit beter is. Dit is dus echter niet zo! Ga dus voor een product met maar een aantal ingrediënten, aangezien dit een stuk natuurlijker is.

Hoe lang duurt het voor je verschil merkt met niet-comedogene make-up?

Belangrijk is om te onthouden dat als je net bent overgestapt naar non-comedogeen make-up producten, dat het een tijdje kan duren voordat je echt het resultaat gaat merken. Dit kan in sommige gevallen namelijk een tijdje duren. Je moet dus niet verwachten dat je na een aantal dagen al veranderingen gaat opmerken. Hoewel non-comedogeen helpt om onzuiverheden te voorkomen, is het uiteraard ook van belang om te letten op de verzorging van je huid. Niet-comedogene stoffen zijn namelijk helaas geen wondermiddeltje. Je moet dus ook letten op onder andere je verzorging en voeding. Reinig je gezicht bijvoorbeeld regelmatig en het vermijden van ongezonde voeding is ook aan te raden.

Hoe check je of je make-up non comedogeen is?

Wat is non-comedogeen make-up

waarom niet-comedogene make-up producten?

Al met al kunnen we concluderen dat het gebruik van non-comedogene producten voor vrijwel iedere huidtype voordelen te bieden heeft! Deze soort producten zorgen ervoor dat de poriën niet verstopt raken, waardoor er minder snel (en vaak) puistjes en andere onzuiverheden ontstaan. Hierbij is het wel belangrijk te weten dat door alleen het gebruiken van deze producten, het niet mogelijk is om onzuiverheden te voorkomen. Dit hangt uiteraard nog af van een aantal zaken, zoals verzorging en voeding. Ook is het verstandig om in iedergeval als basis niet comedogene producten te gebruiken. Denk aan een niet comedogeen dagcreme en een niet comedogeen foundation. Hopelijk is het nu, na het lezen van deze blog, duidelijk wat non-comedogeen betekent! Wie weet maak jij binnenkort ook de overstap van comedogeen naar non-comedogeen?

Veel gestelde vragen over niet-comedogene en comedogene make-up

Wat is niet comedogeen?

Niet-comedogeen is een term die wordt gebruikt om producten te omschrijven die ervoor zorgen dat de poriën niet verstopt raken.

Wat is comedogeen?

Producten met comedonen make-up zorgen ervoor dat de talgklieren en poriën verstopt raken. Hierdoor kun je puisten, acne of andere onzuiverheden krijgen.

Is niet comedogene make-up beter voor je?

Niet comedogene make-up is beter voor je huid. het voorkomt dat de porien en talgklieren verstoppen en hierdoor blijft je huid gezond en mooi egaal.

Zijn er meer dingen die je kan doen buiten niet comedogene make-up om?

Make-up zonder comedonen gebruiken is belangrijk als je puistjes, en onzuiverheden wilt voorkomen. Maar denk vooral ook aan: de huid goed reinigen, schone make-up kwasten en sponsjes gebruiken en een goede huidverzorging!

Ben jij ook benieuwd hoe je een natuurlijke make-up look aanbrengt? Lees dan HIER verder!