Het is een term die je wellicht vaak bent tegengekomen bij het zoeken naar nieuwe make-up producten: comedogeen en niet-comedogeen. Hoewel je het vaak tegen kunt komen, kan het zo zijn dat de betekenis ervan een beetje onduidelijk is. Wat is non-comedogeen make-up? Wij geven hier graag antwoord op. Wij gaan dit namelijk in deze blog uitgebreid bespreken. Na het lezen van deze blog van Beautyfeit.nl, weet je dus precies wat deze term nou eigenlijk inhoudt. Lees snel verder!

Betekenis niet-comedogeen

Wat is non-comedogeen make-up? In feite is niet-comedogeen een vrij eenvoudige term, het is namelijk een term die wordt gebruikt om producten te omschrijven die ervoor zorgen dat de poriën niet verstopt raken. Verstopte poriën kunnen leiden tot acne en andere onzuiverheden. De meeste make-up producten bevatten namelijk comedogeen, wat erg veel schade kan opleveren voor je huid. Dit komt doordat comedogeen een stof is die ervoor zorgt dat de talgklieren verstopt raken. Mocht je al last hebben van acne, dan zorgen comedogene producten er dus voor dat er nog meer onzuiverheden ontstaan.

Voor wie zijn non-comedogeen producten geschikt?

Non-comedogeen make-up producten zijn uitermate geschikt voor de dames onder ons met een gevoelige huid. Dit komt doordat een onrustige huid erg gevoelig is voor bepaalde make-up producten. Uiteraard kun je ook gebruikmaken van non-comedogeen producten als je een ander huidtype hebt, zoals een vette of droge huid. In principe maakt het dus niet uit wat voor type huid je hebt; niet-comedogeen make-up producten zijn voor vrijwel iedere type huid te gebruiken en hebben enorm veel voordelen te bieden. Let op! Hoewel veel merken claimen niet-comedogeen producten te hebben, is dit echter geen garantie dat het ook echt zo is. Dit komt omdat deze term niet wettelijk beschermd is.

Waar moet je opletten tijdens het kopen van non-comedogeen producten?

Eén van de belangrijkste zaken waar je op moet letten tijdens het kopen van deze make-up producten zijn de ingrediënten. Hier is echter wel een vrij simpele regel: hoe minder ingrediënten, des te beter het is voor je huid. Waarom? Om een hele simpele reden! Hoe minder ingrediënten een product het bevat, hoe natuurlijker dit is. Dit zorgt er dan ook voor dat er minder schade ontstaat aan je huid. Sommige producten komen namelijk met een hele waslijst aan ingrediënten, waardoor de meeste dames onder ons ervan uitgaan dat dit beter is. Dit is dus echter niet zo! Ga dus voor een product met maar een aantal ingrediënten, aangezien dit een stuk natuurlijker is.

Lange termijn

Belangrijk is om te onthouden dat als je net bent overgestapt naar non-comedogeen make-up producten, dat het een tijdje kan duren voordat je echt het resultaat gaat merken. Dit kan in sommige gevallen namelijk een tijdje duren. Je moet dus niet verwachten dat je na een aantal dagen al veranderingen gaat opmerken. Hoewel non-comedogeen helpt om onzuiverheden te voorkomen, is het uiteraard ook van belang om te letten op de verzorging van je huid. Niet-comedogene stoffen zijn namelijk helaas geen wondermiddeltje. Je moet dus ook letten op onder andere je verzorging en voeding. Reinig je gezicht bijvoorbeeld regelmatig en het vermijden van ongezonde voeding is ook aan te raden.

Hoe check je of je make-up non comedogeen is?

Conclusie

Al met al kunnen we concluderen dat het gebruik van non-comedogene producten voor vrijwel iedere huidtype voordelen te bieden heeft! Deze soort producten zorgen ervoor dat de poriën niet verstopt raken, waardoor er minder snel (en vaak) puistjes en andere onzuiverheden ontstaan. Hierbij is het echter wel belangrijk om te vermelden dat door alleen het gebruiken van deze producten, het niet mogelijk is om onzuiverheden te voorkomen. Dit hangt uiteraard nog af van een aantal zaken, zoals verzorging en voeding. Hopelijk is het nu, na het lezen van deze blog, duidelijk wat non-comedogeen betekent! Wie weet maak jij binnenkort ook de overstap van comedogeen naar non-comedogeen?

Ben jij ook benieuwd hoe je een natuurlijke make-up look aanbrengt? Lees dan HIER verder!