Slechte adem tips

Helaas hebben we er allemaal wel eens een keertje last ervan: een slechte adem. Dit kan aan een aantal dingen liggen. Denk hierbij aan het drinken van koffie, bepaalde voeding eten, slechte tandverzorging en uiteraard nog een heleboel andere zaken. Het kan zeer awkward zijn om een slechte adem te hebben, aangezien de meeste mensen om je heen jou er niet op durven aan te spreken. Wil jij zulke situaties vermijden? Lees dan snel verder! Wij zullen in deze blog een aantal slechte adem tips geven, waardoor het mogelijk is voor jou om met een frisse adem rond te lopen.

Oorzaak slechte adem

Uit je giecheltje stinken is natuurlijk super vervelend en wil je het liefst voorkomen. Om dit te kunnen moeten we eerst achter de oorzaak van de stink adem zien te komen, want hoe ontstaat een slechte adem? Nou, zo: In je mond leven bacteriën. Deze bacteriën zetten eiwitten van de restjes voedsel op je tong en tanden om in zwavel. Deze zwavel zorgt voor de de stinkende adem.

Wat te doen tegen slechte adem? 10 tips

 1. Zorg goed voor je tanden
 2. Stop met roken
 3. Drink genoeg water
 4. Maak gebruik van mondspoeling
 5. Eet minder suiker
 6. Neem suikervrije kauwgom
 7. Drink groene thee
 8. Probeer zo min mogelijk alcohol te drinken
 9. Maak je tong elke dag school
 10. Let op bepaalde soort voedingsmiddelen

Toelichting van de 10 stinkende adem tips

 1. Zorg goed voor je tanden. Het is sowieso van belang dat je denkt aan de verzorging van je tanden, maar wist je ook dat het een enorme invloed heeft op je adem? Poets je tanden dus goed en flos regelmatig. Dit zorgt er namelijk voor dat je de bacteriën in je mond kunt verwijderen. Verstandig is om ieder halfjaar een bezoek te brengen aan de tandarts.
 2. Stop met roken. Dit zorgt er namelijk voor dat je longen de rook uit gaan dampen, wat niet zo’n prettige geur is. Roken is al niet goed voor je gezondheid, maar heeft dus ook een slechte invloed op je adem! Genoeg redenen om dus te stoppen met roken.
 3. Drink veel water. Wist je dat een slechte adem meestal wordt veroorzaakt door een tekort aan vocht? Het drinken van water is een vrij eenvoudige oplossing om van dit probleem af te komen. Voor volwassenen wordt het aangeraden om elke dag ongeveer 1,5 liter water te drinken. Bovendien is het verstandig om voordat je gaat slapen en direct nadat je wakker bent een glaasje water te drinken.
 4. Mondspoeling. Door je mond te spoelen met behulp van mondspoeling is het mogelijk om een heerlijk verfrissend gevoel te krijgen. Je kunt mondspoeling uiteraard gewoon in de winkel kopen, maar je kunt het ook zelf maken! Hiervoor heb je honing, citroensap en kaneelpoeder nodig. Meng een paar schuitjes honing met een halve eetlepel kaneelpoeder en paar druppels citroensap. Stop dit mengsel vervolgens in heet water en voilà: frisse adem!
 5. Minder suiker eten. Het is erg aan te raden om minder suiker te eten, aangezien suiker ervoor zorgt dat de slechte bacteriën in je mond in een sneller tempo gaan toenemen.
 6. Suikervrije kauwgom. Zoals hierboven blijkt het dat het handig is om suiker te vermijden, zo ook bij kauwgom. Suikervrije kauwgom heeft veel voordelen te bieden, omdat het ervoor zorgt dat de speekselproductie op gang wordt gehouden. Het zorgt er dus voor dat uitdroging van je mond wordt voorkomen.
 7. Groene thee. Het drinken van groene thee kan ervoor zorgen dat je slechte adem weggaat. Dit komt doordat het een zeer krachtig antioxidant is, welke het mogelijk maakt dat veel schadelijke stoffen uit je lichaam kunnen gaan verdwijnen.
 8. Minder alcohol drinken. Alcohol zorgt namelijk voor beschadiging aan het mondslijmvlies waardoor je sneller last kunt krijgen van een slechte adem. Vermijd dus het veelvuldig consumeren van alcohol.
 9. Maak je tong schoon. Het is namelijk zo dat een slechte adem meestal wordt veroorzaakt door de bacteriën op je tong. Belangrijk is dus om ervoor te zorgen dat je tong schoon is. Je kunt de aanslag op je tong verwijderen met behulp van een tongschraper.
 10. Let op je voeding. Bepaalde voedingsmiddelen zorgen er namelijk voor dat je een slechte adem kunt krijgen. Denk hierbij aan ui, knoflook en bepaalde kruiden. Het beste is om dit soort voeding te vermijden.

Bekijk deze video voor nog meer tips!

Hopelijk is het dankzij de bovenstaande tips voor jou mogelijk om weer een frisse adem te krijgen en om eindelijk van die slechte adem af te komen!

Heb jij wel eens last van vervelende zweetoksels? In deze blog bespreken we hoe je deze kunt voorkomen!