Heb jij wel eens gehoord van de 7 schoonheden? Veel mensen hebben wel 1 van de 7 schoonheden, zonder dat ze dit weten. Wil jij weten of jij een van de zeven schoonheden hebt en wat dit inhoudt? Lees dan snel deze blog!

In deze blog bespreken wij:

 1. Wat zijn de 7 schoonheden
 2. Waar komen de zeven schoonheden vandaan?
 3. De 7 schoonheden vrouw
 4. De 7 schoonheden man

Wat zijn de 7 schoonheden?

De zeven schoonheden van de vrouw zijn kenmerken ten aanzien van het gezicht. Als je één of meer van deze kenmerken bezit, dat je een volgens de westerste standaard ‘’niet vaak voorkomend’’ schoonheidskenmerk hebt. Natuurlijk heb je in  andere landen weer andere schoonheidsidealen.

Waar komen de zeven schoonheden vandaan?

Het is niet duidelijk waar de schoonheidsidealen vandaan komen. Er wordt gezegd dat de 7 schoonheden gebaseerd zijn op het klassieke gedicht van Haft Peykar. Hij schreef een gedicht over Brahram die zeven prinsessen als zijn bruiden laat komen. In zijn paleis krijgt elke bruid een eigen kamer. Elke dag van de week bezoekt hij om de beurt één kamer waar hij feest, drinkt en luistert naar het verhaal wat elke bruid hem verteld.

zeven schoonheden

De 7 schoonheden vrouw

 1. Kuiltjes in de wangen
 2. Sproeten
 3. Licht haar met donkere ogen of andersom
 4. Lange wimpers
 5. Spleet tussen voortanden
 6. Amandelvormige ogen
 7. Beautyspot / schoonheidsvlek
 1. Kuiltjes in de wangen. Oftewel, lach kuiltjes zijn kuiltjes in je wangen die verschijnen als je lacht. Als je de trotse bezitter bent van deze lachkuiltjes, heb je écht geluk! Maar 20 tot 30 procent van de wereldbevolking heeft namelijk kuiltjes in hun wangen. Hoe bijzonder is dat!
 2. Sproeten. Veel vrouwen proberen hun sproetjes weg te werken met make-up, terwijl sproeten ook bij de zeven schoonheden van de vrouw hoor. Vanaf nu hoef je je sproeten dus niet meer weg te werken, maar kun je er trots op zijn!
 3. Licht haar met donkere ogen of donker haar met lichte ogen. Heb jij een van deze combi’s? Dan ben jij een van de gelukkige, dit komt namelijk weinig voor!
 4. Lange wimpers. Bijna iedere vrouw droomt hier van! Heb je geen lange wimpers van jezelf? Dan kun je altijd denken aan: wimpers krullen, wimpers liften, mascara of wimperextensions. Genoeg opties voor mooie lange wimpers!
 5. Spleetje tussen de voortanden. Hoewel niet iedereen hier blij mee is, en dit oplost met een goede orthodontist en een beugel, wordt het spleetje tussen de tanden tegenwoordig als een van de perfecte imperfecties gezien!
 6. Amandelvormige ogen. Als je amandelvormige ogen hebt, lopen je ogen in de vorm van een amandel. War smaller bij je neus en wat breder aan de buitenkant. Ook dit wordt als 1 van de zeven schoonheden gezien.
 7. Schoonheidsvlek. Dit ‘’moedervlekje’’ oftewel de beauty spot, zit rechts of links boven je mond. Dit was in de 17e eeuw al een schoonheidsideaal. Veel mensen maakten met een oogpotlood zelf een schoonheidsvlekje. Natuurlijk is het alleen één van de zeven schoonheden als je een schoonheidsvlekje van jezelf hebt.

De 7 schoonheden man

Vaak wordt er gelijk aan de vrouw gedacht als we het hebben over de 7 schoonheden, maar voor de man bestaat er ook een lijstje van de 7 schoonheden!

 1. Gezichtsbeharing
 2. Volle lippen
 3. Brede kaaklijn
 4. Sterke gelaatstrekken
 5. Mooie ogen
 6. Gespierd lichaam
 7. Kaalheid
 1. Gezichtsbeharing. Voor veel mensen is gezichtshaar de ultieme eigenschap voor mannelijkheid. Dit gaat dan wel over een goed verzorgde en getrimde baard of snor.
 2. Mooi gevormde lippen. Het schijnt zo te zijn dat als je als man medium volle en verzorgde lippen hebt, je seksueel aantrekkelijker bent!
 3. Brede kaaklijn. Al eeuwen wordt een mooi gevormde, brede kaaklijn gezien als een teken van pracht bij de man. Ook wordt een brede kaaklijn als heel mannelijk ervaren!
 4. Karakteristieke gelaatstrekken. 1 van de 7 schoonheden bij mannen is het hebben van sterke gelaatstrekken. Het maakt een gezicht eigen en sprekend. Bijvoorbeeld: een strakke kaaklijn of een aanwezige, maar mooi gevormde kin.
 5. Mooie ogen. Net als bij vrouwen zijn mooie ogen een belangrijk aspect als het gaat om schoonheid. Vaak zie je bij de eerste indruk van iemand ook eerst zijn ogen. Net als bij vrouwen, worden mannen met lichte ogen en donker haar of donkere ogen en licht haar als schoonheidsideaal gezien.
 6. Gespierd lichaam. Een getraind lichaam valt bij de meeste vrouwen wel in de smaak. De ene houdt er wat meer van en de andere vind een beetje spieren ook al genoeg. Je hoeft nu als man niet elke dag de sportschool in te gaan om als een gek te gaan trainen, want vaak valt een lichaam van een bodybuilder niet in de smaak. En daarbij vind een vrouw het vaak aantrekkelijker als een man zich zelfverzekerd voelt met zijn eigen lichaam. Hoe dat eruit ziet, bepaald hij helemaal zelf!
 7. Kaal zijn. Dit is misschien het laatste wat je verwachtte, maar het is toch echt waar! Kale mannen worden als aantrekkelijk gezien omdat ook dit mannelijkheid uitstraalt. Nog een leuke bijkomstigheid, sterke gelaatstrekken en mooie ogen vallen ook meer op als je kaal bent.

Tegenwoordig is het niet meer belangrijk hoeveel punten van de zeven schoonheden jij bezit. Het is belangrijk waar jij je zeker en comfortabel bij voelt. Iedereen is prachtig op zijn eigen manier!