Welke kwasten gebruik je waarvoor? Er bestaan heel veel verschillende soorten make-up, welke je allemaal ook op een andere manier dient aan te brengen. Dagelijks maken veel vrouwen gebruik van verschillende soorten make-up kwasten om zichzelf op te maken, omdat het enorm veel voordelen te bieden heeft. Met behulp van kwasten is het namelijk mogelijk om make-up op een vrij eenvoudige manier aan te brengen. Ook zorgt het meestal voor de beste resultaten. Het maakt het leven van veel vrouwen dus een stuk eenvoudiger! Er zijn echter zo veel soorten make-up kwasten, dat je wel eens de tel kwijt kunt raken. Ben jij benieuwd welke make-up kwasten er allemaal bestaan? Lees dan hier verder! Wij leggen het hier precies uit.

Welke make-up kwasten gebruik je waarvoor?

Hoewel je bij de meeste make-up kwasten aan de naam kunt zien waarvoor het geschikt is, zullen wij toch de verschillende kwasten hier behandelen!

Soorten make-up kwasten

  • Foundation kwasten. Dit zijn vrij platte kwasten. Voor het aanbrengen van foundation kun je niet alleen gebruik maken van een kwast, maar ook van sponsen. Laatstgenoemde optie is beter geschikt indien je een vloeibare foundation gebruikt. Mocht je toch liever voor een kwast willen gaan, dan raden wij het aan om een kwast te kiezen waarbij de haren dichtbij elkaar staan. Dit zorgt namelijk voor het beste resultaat en ook voor een gladde huid.
  • Contour kwasten. Deze kwasten zijn schuin en de haren zijn erg zacht. Er bestaan veel verschillende soorten contour kwasten. Van scherpe contour lijnen tot aan kwasten die voor een subtiel effect zorgen, je hebt het allemaal. Je moet dus even na gaan denken over welk doel je wilt bereiken.
  • Highlighter kwasten. Een fan brush is waarschijnlijk de meest bekende highlighter kwast. Dit is een dunne kwast waarmee je highlighter op een gelijkmatige manier kunt verdelen over je gezicht.
  • Blush kwasten. Dit zijn meestal zeer zachte kwasten die erg veel haren bevatten. Je kunt hier niet alleen blush mee aanbrengen, maar ook highlighter en bronzer. Een blush kwast wordt dan ook meestal gebruikt tijdens het contouren.
  • Poeder kwasten. Ook voor het aanbrengen van poeder bestaan er verschillende kwasten! Dit zijn meestal vrij grote kwasten, zodat je zeer eenvoudig en snel je hele gezicht kunt poederen.
  • Eyeliner kwast. Dit zijn zeer dunne kwasten, wat uiteraard nodig is bij het aanbrengen van eyeliner. Je wilt er dan namelijk voor zorgen dat er een dunne en strakke lijn wordt gecreëerd.
  • Oogschaduw kwasten. Er bestaan enorm veel oogschaduwkwasten. Zo heb je kwasten die geschikt zijn om zowel droog als nat te gebruiken. Hier moet je dus rekening mee houden voordat je tot aankoop overgaat van een kwast.

Algemene tips voor make-up kwasten

De bovenstaande make-up kwasten zijn maar enkele voorbeelden van welke er allemaal bestaan. Uiteraard zijn er nog vele andere make-up kwasten verkrijgbaar! Nu we een goed beeld hebben welke soorten make-up kwasten er allemaal bestaan, geven we je een aantal handige tips hoe je met kwasten dient om te gaan.

  1. Was ze regelmatig. Heel logisch, maar we benoemen het toch: hoe vaker je het gebruikt, des te viezer je kwast gaat worden. Wij raden het dan ook aan om regelmatig je kwasten schoon te maken. Blijkt het zo te zijn dat ze zelfs na het schoonmaken vies zijn, dan is het wellicht handig om te overwegen om een nieuwe kwast aan te schaffen.
  2. Laat de kwasten goed drogen. Heb je de kwasten schoongemaakt? Laat ze dan vanzelf opdrogen. Op het moment dat je ze gaat drogen met behulp van een föhn, zullen de haren namelijk alle kanten op staan. Dit is uiteraard iets wat je liever niet hebt!
  3. Breng het voorzichtig aan. Je dient de kwasten op een rustige manier op je huid aan te brengen. Dit is namelijk beter voor de gezondheid van je huid.

Bekijk in deze video welke make-up kwasten een must-have voor beginners is!

Ben jij benieuwd wat de beste manier is om je make-up kwasten schoon te maken? Bekijk dan nu alles wat je hierover moet weten!