Wenkbrauwen epileren bij de vorm van je gezicht: Wenkbrauwen kunnen erg belangrijk zijn voor je gezicht. Het is namelijk een van de eerste dingen die andere mensen van jouw gezicht zien. Door regelmatig te epileren is het mogelijk om je wenkbrauwen er weer prachtig uit te laten zien. Hierbij is het echter wel belangrijk om je wenkbrauw vorm te bepalen. Vanuit hier kun je namelijk de perfecte wenkbrauwen krijgen. Met de vorm van je wenkbrauwen kun je ook de rest van je gezicht vormgeven. Wij gaan in deze blog bespreken hoe jij de juiste wenkbrauwen vormen kunt krijgen. Lees dus snel verder!

Wenkbrauw vorm bepalen bij de vorm van je gezicht

Er bestaan meerdere methodes om de perfecte wenkbrauw vorm te bepalen. De meest simpele manier is om te kijken naar je eigen gezichtsvorm.

 • Lang. Bij een lange gezichtsvorm is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het iets minder lang lijkt. Dit kun je realiseren door je wenkbrauwen zo recht mogelijk te houden, met een klein boogje aan het eind. Hierbij dien je dus aan het einde van je wenkbrauwen te epileren.
 • Vierkant. Ook hier is het belangrijk dat om je gezichtsvorm iets minder heftig naar voren te laten komen. Dit kun je doen door je wenkbrauwen recht te maken.
 • Rond. Hierbij is het belangrijk om een ronde wenkbrauw vorm te vermijden, aangezien je gezicht dan nog ronder lijkt. Wat is dan wel een goede vorm? Wij raden het aan om een hoge boog in je wenkbrauwen te verwerken.
 • Ovaal. Bij een ovale gezichtsvorm past een licht gebogen wenkbrauw vorm het best.

Een andere manier om de ideale wenkbrauw vorm te bepalen is door te kijken naar het hoogste punt, het uiteinde en begin van je wenkbrauw. Het begin van je wenkbrauw kun je bepalen door een wenkbrauwpotlood recht omhoog van je neusvlegel te plaatsen. Hier dient je wenkbrauw dus te beginnen. Het hoogste punt bepaal je door de potlood langs de neusvleugel, schuin over de pupil te plaatsen. Het eindpunt kun je bepalen door de potlood schuin vanaf je neusvleugel langs de buitenkant van je oog te plaatsen.

In principe bestaan er vier verschillende wenkbrauw vormen: licht gebogen, gebogen, rechte en ronde wenkbrauwen. Deze termen spreken voor zich, maar we gaan het toch eventjes kort bespreken.

Zelf je wenkbrauwen shapen bij je gezichtsvorm

Welke wenkbrauw vormen zijn er?

In principe bestaan er 5 verschillende wenkbrauw vormen: licht gebogen, gebogen, S-vorm, rechte en ronde wenkbrauwen. Deze termen spreken voor zich, maar we gaan het toch eventjes kort bespreken.

 • Gebogen (arched) : hier is een lichte buiging te zien.
 • Steile boog (steep arch): bij deze wenkbrauw vorm is er een opvallende buiging te zien.
 • S-vorm (s-shaped): Bij deze vorm loopt de wenkbrauw in een lichte S vorm.
 • Rond (rounded): ronde wenkbrauwen verlopen in een klein boogje boven de ogen. Verschil met gebogen wenkbrauwen is dat er hier geen buiging te zien is.
 • Recht (straight): dit is een rechte lijn.

Wij hopen dat het dankzij de bovenstaande uitleg voor jou mogelijk is om je wenkbrauwen te epileren in de vorm jij die wilt. We gaan hier nog een aantal tips bespreken welke je kunnen helpen bij het perfect epileren van je wenkbrauwen.

Techniek wenkbrauw vorm bepalen

5 Tips voor het epileren van je wenkbrauwen

 1. De benodigdheden om te epileren. Uiteraard dien je over de juiste middelen te beschikken indien jij je wenkbrauwen gaat epileren. Hierbij kun je denken aan een pincet, spiegel en goed licht.
 2. Epileer nadat je hebt gedoucht. Je haartjes zijn dan namelijk zachter dan normaal, waardoor het minder pijn doet als je het eruit gaat trekken.
 3. Trek niet te veel haartjes uit. Je moet er ook niet voor zorgen dat je al je haartjes eruit gaat trekken. De haartjes doen er namelijk lang over om weer terug te groeien. Epileer dus alleen de overbodige haartjes, dus bijvoorbeeld tussen je wenkbrauwen.
 4. Controleer. Wij raden het erg aan om tussen elke stap door even te controleren hoe het eruitziet. Dan is het namelijk nog mogelijk om in te grijpen mocht het nodig zijn.
 5. Transparante gel. Om het helemaal af te maken kun je nadat je klaar bent met het epileren een transparante gel op je wenkbrauwen smeren. Dit zorgt ervoor dat je wenkbrauwen de hele dag goed blijven zitten.

Weet jij nu hoe je het beste je wenkbrauwen kunt epileren bij de vorm van je gezicht en ben jij benieuwd welke manier het beste is om je gezicht te ontharen? Lees dan ook deze gezichtsontharing tips!