Wenkbrauw vormen en voorbeelden. Wenkbrauwen zijn een belangrijk onderdeel van ieders vrouw gezicht en spelen dus ook een grote rol bij je look. Zo kan het je beste kenmerken naar voren halen, waardoor je meer kunt opvallen. Hierom is het dus zeer belangrijk om je wenkbrauwen goed te verzorgen. Wat hierbij van belang is, is dat je rekening houdt met de vorm van je wenkbrauwen. Hoewel iedere wenkbrauwen uiteraard uniek zijn, zijn er in principe vier vormen wenkbrauwen te onderscheiden. Benieuwd welke vormen dit zijn? Lees dan snel verder! Wij zullen in deze blog namelijk een aantal wenkbrauw vormen en de voorbeelden hiervan behandelen, zodat jij je wenkbrauw goed in vorm kunt houden.

Wenkbrauw vormen en voorbeelden

In principe zijn er vier wenkbrauw vormen te onderscheiden, namelijk: recht, gebogen, licht gebogen en rond. Handig is om goed te kijken naar de eigen vorm van je wenkbrauwen. Op basis hiervan kun je namelijk je wenkbrauwen gaan verzorgen en opmaken. Wij zullen eerst hieronder de vier wenkbrauw vormen verder gaan toelichten.

  • Licht gebogen wenkbrauwen (arched). De meeste vrouwen verwarren deze vorm wenkbrauwen met gebogen. Er is echter wel een groot verschil tussen deze twee vormen, omdat bij licht gebogen wenkbrauwen geen duidelijke buiging te zien is. Licht gebogen wenkbrauwen vallen dus een stuk minder op.
  • Gebogen wenkbrauwen (steep arched). Dit is een opvallende vorm, doordat er een duidelijk buiging te zien is. Je wenkbrauwen vallen dus een stuk eerder op in vergelijking tot andere wenkbrauw vormen.
  • S-vorm (s-shaped): Bij deze vorm loopt de wenkbrauw in een lichte S vorm.
  • Ronde wenkbrauwen (rounded). Dit geeft je gezicht een zeer rustige, neutrale uitstraling. Ze lopen in een boogje boven je ogen, maar hebben niet echt een buiging. Vooral mensen met een hartvormig gezicht hebben ronde wenkbrauwen.
  • Rechte wenkbrauw (straight). Deze vorm staat zeer dichtbij je oog en zijn zoals de naam al aangeeft recht, dus zonder een boog. Vooral vrouwen met een wat langer gezicht hebben rechte wenkbrauwen. Voordeel hiervan is, is dat je lange gezichtsvorm korter lijkt. Het maakt je gezicht qua optisch gebied namelijk iets korter.

Als je nu precies weet welke vorm je wenkbrauwen hebben, dan kun je het in vorm gaan brengen. Hoe doe je dit dan nou precies? Je moet eerst je wenkbrauwen in model brengen. Je kunt dit doen door het te waxen, threaden of epileren. Uiteraard zijn er nog andere manieren om haartjes te verwijderen. Elke vorm heeft zijn eigen voordelen te bieden. Zo kun je met behulp van threaden ervoor zorgen dat je strakke lijnen krijgt, is waxen meer gericht op het lange termijn resultaat en is epileren met behulp van een pincet een simpele en effectieve manier om haartjes te verwijderen.

Paar stappen om je wenkbrauwen op te vullen

  1. Bepaal waar je wenkbrauw hoort te beginnen. Dit kun je zeer eenvoudig doen door een potlood of liniaal op verticale wijze naast je wenkbrauw te houden. Dit dien je vervolgens ook vanaf je neusvleugel voor het midden van je oog te doen, waardoor je precies weet wat het hoogste punt van de wenkbrauw hoort te zijn.
  2. Opvullen door haartjes te tekenen. Dit dien je uiteraard te doen op plekken waar haartjes ontbreken. Een wenkbrauwpotlood kan ervoor zorgen dat dit wordt opgevuld. Van belang is om dit te doen op een wijze zodat het er natuurlijk uitziet, dus niet over the top.
  3. Kammen. Door het kammen van je wenkbrauwen kun je ervoor zorgen dat het er een stuk voller uitziet. Hoe kun je dit het beste doen? Nou, met behulp van transparante zeep! hierdoor is het namelijk mogelijk om je wenkbrauwen in vorm te brengen. Groot voordeel is dat het ook lang blijft zitten.
  4. Verder opvullen met poeder of gel. Een manier om extra aandacht te trekken met je wenkbrauwen, is door gel of poeder te gebruiken. Hier moet je ook bij opletten dat het niet too much is, om het natuurlijke effect te behouden. Van belang is om kleuren te gebruiken die bij je passen. Weet je niet zeker welke kleuren nou wel/niet bij je passen? Experimenteer met kleuren, dan kom je er na een tijdje vanzelf wel achter!

Bekijk in de onderstaande video hoe je jouw wenkbrauwen in de vorm shaped die het beste bij jou past!


Ben jij benieuwd hoe je jouw wenkbrauwen in de vorm epileert die bij jouw gezicht past? Lees dan hier verder!