Als je een pot kokosolie openmaakt en er aan ruikt, dan doet de geur je vast gelijk aan prachtige zon vakanties denken. Deze olie ruikt niet alleen lekker, het heeft ook nog eens een positief effect op je haar, huid en nagels! Maar waarom zou je kokosolie in je haar doen en wat voor effect heeft dit dan op het haar? Lees dan verder en kom daar snel achter!

9 redenen waarom je kokosolie voor je haar zou moeten gebruiken

  1. Het zorgt voor een goede vochtbalans
  2. Er ontstaat een beschermlaagje op het haar
  3. Je haar neemt minder vocht op
  4. Het beschermd je haar tegen agressieve shampoo
  5. Kokosolie zorgt voor een diepe verzorging
  6. Je hebt geen zwaar en vet haar, in tegenstelling tot andere oliën
  7. Het is zonnebrand voor je haar
  8. Het helpt tegen roos / huidschilfers
  9. Help tegen pluizend haar

Toelichting van de 9 redenen

  1. Zorgt voor een goede vochtbalans

Als je kokosolie voor je haar gebruikt, zorgt het ervoor dat de vochtbalans in je haar op pijl blijft. het neemt minder vocht op, maar houdt tegelijkertijd meer vocht vast. Kortom, je haar wordt goed gehydrateerd. Je zult al snel merken dat je haar mooier en gezonder is. En nog 2 bijkomende voordelen: het pluist minder en breekt minder snel af!

2. Er ontstaat een beschermlaagje

Kokosolie beschermd het haar met borstelen. Dit komt omdat er door de kokosolie een beschermlaagje op het haar komt te zitten. Je kunt een beetje olie op droog haar voor het borstelen gebruiken en nog beter is, het voor het douchen te gebruiken. laat het even in je haar trekken en was het daarna met shampoo en conditioner uit.

3. Je haar neemt minder vocht op

Kokosolie zorgt ervoor dat minder vocht op neemt, zo komt er geen spanning op de haarschubben te staan en is het minder breekbaar. Dit komt door het ‘’beschermlaagje’’ van de olie op het haar.

4. Beschermd je haar tegen agressieve shampoo

In veel shampoos zitten ingrediënten die schadelijk zijn voor het haar. Een van deze ingrediënten is Sodium Lauryl Sulfate (SLS). deze soorten shampoo zijn zó agressief dat ze de natuurlijke oliën uit je haar verwijderen. Deze oliën beschermen je haar en houdt het gezond. Als je voor het douchen eerst pure kokosolie in je haar doet, moet de shampoo eerst door het ‘’beschermlaagje’’ van de kokosolie voor het bij de natuurlijke oliën van je haar komt. Lees hier meer over welke shampoo goed is voor je haar!

5. Diepe verzorging van kokosolie

Kokosolie bevat veel laurinezuur. Dit vetzuur komt voor in onze natuurlijke huidolie. Het lichaam herkent deze vetzuren en neemt het daarom ook beter op. Ook is kokosolie een ‘’lichte’’ olie. Hierdoor wordt de olie makkelijker opgenomen tot in de haarschacht en dringt het dieper door.

”Good hair does not stay home at friday!”

6. Geen zwaar en vet haar

Als je het woord kokosolie hoort denk je misschien gelijk aan vet. Maar kokosolie is in vergelijking met andere oliën één van de lichtste oliën. Het fijne hieraan is, dat het makkelijker aan te brengen is en dat het haar niet zwaar en vet wordt. (Tenzij je te veel gebruikt.)

7. Zonnebrandolie voor je haar

Kokosolie helpt je haar beschermen tegen de warmte en de uv-stralen van de zon. Dit komt omdat het een Sun Protection Factor (SPF) van 7.1 heeft. Hierdoor blijft je haar sterk en raakt het niet beschadigd door de zon.

8. Helpt tegen roos

Natuurlijke kokosolie heeft een antimicrobiële en antifungale werking. Dit helpt de hoofdhuid tot rust te laten komen en de jeuk en huidschilfertjes te verminderen. In kokosolie zit vetzuren die het haar tot in de wortel aanpakken tegen schimmelinfecties. Masseer de olie in de hoofdhuid en laat het vervolgens een half uurtje inwerken. Was het als het goed in is getrokken uit. Doe dit een keer per week.

9. Helpt tegen pluizend haar

Kokosolie helpt om pluizend haar onder controle te krijgen, maar hoe? Verdeel een klein beetje olie over je handen en masseer het voorzichtig in je haar. Het hoeft niet uitgespoeld te worden. Gebruik daarom ook een klein beetje om vet haar te voorkomen. ‘Et voila, een prachtige, gezonde en niet pluizende bos haar!’

Heeft jou haar een lage of hoge porositeit?

Heeft jou haar moisture of proteïne nodig?

Er zijn genoeg redenen om kokosolie voor je haar te gebruiken! Het is makkelijk te verkrijgen, bijvoorbeeld in de supermarkt. Nog een voordeel is, dat het een half jaar goed blijft! Je kunt er dus lang plezier van hebben!

Wil jij weten hoe je vet haar het beste kunt behandelen? klik dan hier!