Meer structuur en volume in je haar: Heb jij last van futloos haar? Dit is uiteraard erg vervelend en het kan ervoor zorgen dat je haar er onverzorgd uitziet. Dit is iets wat je uiteraard absoluut niet wilt hebben! Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je last van futloos haar hebt. Een van de meest voorkomende oorzaken van futloos haar is doordat je weinig volume in je haar hebt. Gelukkig is dit vrij simpel op te lossen. Ben jij op zoek naar manieren om meer volume in je haar te krijgen? Lees dan snel de blog door! Met behulp van de onderstaande tips is het namelijk mogelijk om meer structuur en volume in je haar te krijgen.

5 tips om meer volume in je haar te krijgen

  1. Juiste shampoo. Het gebruiken van de juiste shampoo is erg belangrijk. Hierbij moet je echter wel opletten dat je het niet te vaak gebruikt. Hoe vaker shampoo je gebruikt, des te zwaarder je haar gaat worden. Dit is dus erg slecht voor het volume van je haar. Je moet dus niet elke dag je haar wassen met shampoo. Wij raden het aan om maximaal twee keer per week je haar te wassen met shampoo. Een goed alternatief voor normale shampoos, zijn droogshampoos. Deze kunnen voor meer structuur in je haar zorgen en het voorkomt dat je haar vettig wordt. Ook hier moet je opletten dat je het niet te vaak gebruikt. Bekijk hier welke shampoo goed is voor je haar!
  2. Gebruik eerst conditioner dan pas shampoo. De reden hierachter is zeer logisch. Een conditioner zorgt er namelijk voor dat je haar een stuk zwaarder wordt. Door daarna je haar te wassen met shampoo zorg je ervoor dat dit wordt weggespoeld. Dit voorkomt dat je haar zwaarder wordt, waardoor ook het volume van je haar weggaat. Eerst conditioner dus, dan pas shampoo!
  3. Laat je haar opdrogen. Het meest ideale is om je haar vanzelf op te laten drogen, dus zonder gebruik te maken van een föhn of een handdoek. Heb je geen geduld en wil je echt per se dat je haar snel droog wordt? Dan raden wij het je aan om je föhn ondersteboven te gebruiken. Ja je leest het goed, ondersteboven! Dit zorgt er namelijk voor dat de haren een stukje vanaf je hoofdhuid gaan staan. Een ander positief effect is uiteraard dat het zorgt voor meer volume in je haar!
  4. Zeezout. Het zout van zeewater kan een enorm positieve invloed op het volume van je haar hebben! Dit zout zorgt er namelijk voor dat alle overtollige oliën uit je haar worden verwijderd. Het zout van het water reinigt namelijk de chemicaliën die in je haar zitten. Hierbij kun je denken aan de chemicaliën van shampoo, conditioner en haarlak. De chemicaliën worden dankzij het zeewater dus gereinigd. Dit zorgt ervoor dat er meer volume in je haar komt. Helaas is het niet mogelijk om elke dag te zwemmen in zeewater. Wees echter niet getreurd! Gelukkig bestaan er diverse haarsprays welke zeezout bevatten. Deze haarsprays vormen dus een prima alternatief, wat ervoor kan zorgen dat het meer structuur aan je haar geeft.
  5. Gebruik niet te veel haarproducten. Net als shampoo is het niet aan te raden om haarspray, mousse of andere haarproducten vaak te gebruiken. Veelvuldig gebruik van deze producten zorgt er namelijk voor dat je haar te zwaar gaat worden en bovendien kan je haar ook beschadigd raken. Dit komt uiteraard de structuur en volume van je haar niet ten goede. Het is dus aan te raden om al deze producten niet te vaak te gebruiken. Van belang is om vooral te kijken naar de hoeveelheid die jij nodig hebt.

Trucs om meer volume in je haar te krijgen

Wil jij weten wat kokosolie voor je haar doet? Lees dan snel deze blog!