Meer structuur en volume in je haar: Heb jij last van futloos haar? Dit is uiteraard erg vervelend en het kan ervoor zorgen dat je haar er onverzorgd uitziet. Dit is iets wat je uiteraard absoluut niet wilt hebben! Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je last van futloos haar hebt. Een van de meest voorkomende oorzaken van futloos haar is doordat je weinig volume in je haar hebt. Gelukkig is dit vrij simpel op te lossen. Ben jij op zoek naar manieren om meer volume in je haar te krijgen? Lees dan snel de blog door! Met behulp van de onderstaande tips is het namelijk mogelijk om meer structuur en volume in je haar te krijgen.

Tips om meer volume in je haar te krijgen

  1. Kies de juiste shampoo.
  2. Gebruik conditioner alleen voor de punten van je haar.
  3. Laat je haar aan de lucht drogen of föhn het ondersteboven.
  4. Neem een duik in de zee, of gebruik producten waar zeezout in is verwerkt.
  5. Gebruik niet te veel haarstylingsproducten.
  6. Wissel van manier waarop jij je haar draagt.
  7. Maak gebruik van volumespray, volumepoeder of talkpoeder!
  8. Toupeer de aanzet van je haar.
  9. Laat je haar in lagen knippen.
  10. Borstel je haar onder de douche.

De juiste shampoo kiezen

Het gebruiken van de juiste shampoo is erg belangrijk. Hierbij moet je wel opletten dat je het niet te vaak gebruikt. Hoe vaker shampoo je gebruikt, des te zwaarder je wordt. Dit is dus erg slecht voor het volume van je haar. Wij raden aan om maximaal twee keer per week je haar te wassen met shampoo. Een goed alternatief voor normale shampoos, zijn droogshampoos. Deze kunnen voor meer structuur in je haar zorgen en het voorkomt dat je haar vettig wordt. Ook hier moet je opletten dat je het niet te vaak gebruikt. Bekijk hier welke shampoo goed is voor je haar!

Gebruik niet te veel conditioner

Conditioner zorgt er voor dat je haar een stuk zwaarder wordt. door conditioner vanaf de hoogte van je oren te gebruiken, voorkom je dat je haar zwaarder wordt, waardoor ook het volume van je haar weggaat. Gebruik daarom alleen conditioner voor de punten van je haar en niet in de aanzet!

Je haar laten opdrogen of volume in haar föhnen

Het meest ideale is om je haar vanzelf op te laten drogen, dus zonder gebruik te maken van een föhn of een handdoek. Heb je geen geduld en wil je echt per se dat je haar snel droog wordt? Dan raden wij het je aan om je föhn ondersteboven te gebruiken. Ja je leest het goed, ondersteboven! Dit zorgt er namelijk voor dat de haren een stukje vanaf je hoofdhuid gaan staan. Een ander positief effect is uiteraard dat het zorgt voor meer volume in je haar!

Zeezout voor je haar.

Het zout van zeewater kan een positieve invloed op het volume van je haar hebben! Het zout zorgt er namelijk voor dat alle overtollige oliën en chemicaliën uit je haar worden verwijderd. Hierbij kun je denken aan de chemicaliën van shampoo, conditioner en haarlak. Doordat de chemicaliën uit je haar worden verwijderd, krijg je meer volume in je haar. Helaas is het niet mogelijk om elke dag te zwemmen in zeewater.. Maar niet getreurd, er bestaan diverse haarsprays welke zeezout bevatten. Deze haarsprays vormen dus een prima alternatief, wat ervoor kan zorgen dat het meer structuur aan je haar geeft!

Gebruik niet te veel haarproducten.

Net als shampoo is het niet aan te raden om haarspray, mousse of andere haarproducten vaak te gebruiken. Veelvuldig gebruik van deze producten zorgt er namelijk voor dat je haar te zwaar wordt en bovendien kan je haar ook beschadigd raken. Dit komt de structuur en volume van je haar niet ten goede! Het is dus aan te raden om al deze producten niet te vaak te gebruiken. Van belang is om vooral te kijken naar de hoeveelheid die jouw haar nodig heeft.

Wisselen van de manier waarop jij je haar draagt

Draag jij de scheiding van je haar veel naar links, of misschien naar rechts? Wissel dan eens van scheiding. Je zal direct merken dat je ineens veel meer volume in je haar hebt!

Maak gebruik van volumespray, volume poeder of talkpoeder!

Er zijn veel haarstylingsproducten te koop die volume in je haar creëren. Met een goede volume haarspray of volumepoeder heb je in een mum van tijd meer volume in je haar. Heb je deze producten niet in huis, maar wel een baby? Masseer dan een beetje talkpoeder in de aanzet van je haar et voilà, het resultaat mag er wezen!

Haar touperen voor meer volume

Als je wat meer volume in je haar wilt creëren, kun je je haar lichtjes touperen. Als je je haar wilt touperen zonder het te beschadigen, kun je het beste plukje voor plukje werken. Pak een pluk haar, toupeer één à twee keer dicht bij de haaraanzet en werk zo naar achteren toe. Je begint dus met touperen bij de voorkant van je haar.

Laat je haar in luchtige lagen knippen.

Neem een bezoekje bij de kapper en laat je haar in meerdere lagen knippen. Door de meerdere lagen in het haar, lijkt je haar veel voller en heb je dus meer volume in je haar. Nog een voordeel: door eens in de zoveel tijd de dode, gespleten punten uit je haar te laten knippen, blijft je haar ook nog eens mooi glanzend, minder pluizend en gezond!

Borstel je haar alleen onder de douche.

Het klinkt gek, maar het is beter om je haar onder de douche te borstelen. breng eerst conditioner aan in het haar, borstel het goed door en spoel het daarna uit. Door je haar onder de douche door te kammen en daarna aan de lucht te drogen, valt je haar op de meest natuurlijke manier. Doordat je je haarrichting niet veranderd, haren uittrekt of beschadigd met het borstelen, heb je meer volume in je haar.

Trucs om meer volume in je haar te krijgen

Wil jij weten wat kokosolie voor je haar doet? Lees dan snel deze blog!