Hoe groot je ogen zijn is genetisch bepaald. Heb jij kleine ogen? Dan kan het vrij lastig zijn om je kleine ogen groot te laten lijken. Het is gelukkig wel zo dat er een aantal manieren zijn waarmee jij je kunt opmaken, waardoor je een vergrotend effect kunt creëren. Veel vrouwen dromen van mooie Bambi ogen, aangezien deze enorm heel veel blikken kunnen vangen van andere mensen. Ben jij benieuwd op welke manieren je dit precies voor elkaar kunt krijgen? Lees dan snel hieronder verder! Wij zullen namelijk een aantal make-up tips bespreken waardoor ook jij je ogen groter kunt laten lijken.

8 tips om je ogen groter te laten lijken

1. Mascara. Door mascara te gebruiken is het mogelijk om langere en vollere wimpers te krijgen. Je wimpers krijgen dankzij de mascara namelijk een mooie krul mee, waardoor het langer wordt. Hiervoor is het handig om een wimperkruller te gebruiken. Dit geeft duidelijk een vergrotend effect.

2. Witte oogpotlood. De meeste mensen gebruiken een zwart oogpotlood. Het is echter aan te raden om een wit oogpotlood te gebruiken, omdat dit voor een grote oogopslag zorgt. Zo zorgt het ook voor een frisse blik. Ideaal dus om vermoeidheid te verbergen! Of juist een kater…

3. Epileren. Als je hele volle wenkbrauwen hebt lijken je ogen nog kleiner. Aan te raden is dus om je wenkbrauwen regelmatig te epileren, zodat de overtollige haartjes weg worden gehaald. Hierbij is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je wenkbrauwen de lengte heeft die bij jouw gezicht past.

4. Eyeliner. Hierbij moet je echter opletten dat je niet je ogen volledig gaat omlijnen, aangezien dit er juist voor zorgt dat je je ogen verkleint. Wij adviseren je om een klein, dun lijntje langs je wimpers te trekken. Hierdoor lijken je ogen langer en dus ook groter!

5. Gebruik lichte kleuren. Als je make-up producten voor je ogen gaat gebruiken is het aan te raden om lichte kleuren aan te brengen. Je dient donkere kleuren te vermijden, omdat je ogen er hierdoor een stuk kleiner kunnen uit gaan zien. Wij raden het aan om huidkleurige (nude) make-up producten te gebruiken, omdat dit ervoor kan zorgen dat je ogen groter lijken. Je definieert je ogen namelijk op een natuurlijke manier.

6. Concealer. Als je een egale huid hebt kunnen je ogen er een stuk groter uitzien. Een manier om voor een egale huid te zorgen is door concealer te gebruiken. Hierbij is het wel belangrijk dat je een concealer gebruikt die bij je huid past. Let vooral op je eigen huidskleur als je concealer gaat kopen. Wil jij weten hoe je door een goede gezichtsverzorging een egale huid krijgt? Lees dan HIER verder!

7. Highlight. Je dient highlighter aan te brengen in je binnenste ooghoek. Dit geeft een vergrotende oogopslag, omdat het een frisse, wakkere blik meegeeft aan je ogen.

8. Nep wimpers. Langere wimpers kunnen ervoor zorgen hebben een vergrotend effect. Dit is dus een prima alternatief indien je geen mascara wilt gebruiken, maar toch lang wimpers wilt hebben.

Dit moet je NIET doen

  • Donkere oogschaduw gebruiken. Een donkere oogschaduw heeft een verkleinend effect.
  • Je hele oog omlijnen met eyeliner. Dit heeft een verkleinend effect.
  • Te veel mascara gebruiken. Als je veel mascara met klonten aanbrengt worden je wimpers erg zwaar, waardoor je het effect ook dit een verkleinend effect heeft.

Do’s en don’ts

Wij hopen dat deze bovenstaande make-up tips jou hebben kunnen helpen! Wie weet zien we jou binnenkort opvallen!

Ben jij benieuwd hoe je wallen onder je ogen weg kunt werken met make-up? Lees dan snel deze handige make-up tips!